Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 22. 6. 2023 14:55:21
    Jana
    Rozrušení

    Dobrý den, prosím, je nějaké vhodnější homeo na uklidnění? Vzala jsem si večer a dnes ráno Arsenicum Album, ale pomůže jen na chvilku. Jedná se o děsivé scénáře v hlavě, panický strach o druhé, plačtivost...buší mi rychle srdce a jsem strašně unavená. Nemám chuť cokoli dělat, lepší se to, když jdu ven, někam jedu, prostě jakoby odvedení pozornosti.

    • 22. 6. 2023 16:59:23
      Lebenhart
      Janě:

      Argentum nitricum 30 - 3 kuličky 1x denně nebo při panoce. Le.

      • 22. 6. 2023 19:48:12
        Jana
        Rozrušení

        Děkuji, jdu na něj...

  2. 22. 6. 2023 11:50:14
    Pavla H.
    Mozkový nádor

    Le: prosím existuje dle Vašich znalostí možnost homeopatické léčby agresivního mozkového nádoru ve st.4, bez ohledu na prognozovanou délu života? Operace,radio i chemoterapie,alternativní metody...nic nezabralo,nyní znovu expandoval. pokud ano,je někdo u nás,kdo by se tomu věnoval? Díky a krásný den do Klatov.

    • 22. 6. 2023 12:50:55
      Lebenhart
      Pavle H:

      Věnuji se této problematice. Používám metodu dr. Ramakrišnana (viz jeho kniha RAKOVINA, v českém překladu nakl. Alternativa). Má cca 80% úspěšnost vyléčení a to do 3. stádia. 4. satdium dle mých znalostí nelze již vyléčit, ale lze homeopatickou metodou zbavit umírajícího bolestí a úzkosti. Za jiné nemohu mluvit. Je samozřejmě třeba, aby se nemocný sám rozhodl pro homeopatii.

      • 22. 6. 2023 13:42:10
        Pavla H.
        Le.

        moc děkuju za odpově´d....o dr.Ramakrišnovi resp.jeho metodě jsem našla už před časem info na webu vilcacul. Poslala jsem info manželovi dotyčné ženy, chápu,že určitě nešlo zkusit vše (hlavně časově). Roky neaktivní astrocytom zmutoval v glioblastom a jede to rychle.....je to moc smutný případ. ještě zkouší nějaký lék který otestovali jako poslední možný přímo na konkrétní nádor, prý má 10% naději že prodlouží život. P.

  3. 22. 6. 2023 8:50:46
    Martina M.
    Vlaďce K.

    Dobrý den Vlaďko, děkuji za článek, pokud je pravdivý, je určitě dobré to vědět. Kamarádka byla před nedávnem pokousána psem a očkování proti tetanu dostala také, ale nevím jaké...
    Přeji kráááásný letní čtvrtek :-)

  4. 21. 6. 2023 15:58:58
    Vlaďka K
    ...

    pokračování ... neumím posoudit nakolik je to správné...

  5. 21. 6. 2023 15:58:06
    Vlaďka K
    toto mi nyní přistálo na fb..asi nás někdo odposlouchává :) neum

    osvěta na nepopulární téma:
    Tohle je příběh maminky, která vzala své dítě na pohotovost s krvavou ránou:
    Doktor: "Dáme jí vakcínu proti tetanu."
    Maminka: "Opravdu? Jakou značku a konfiguraci jste měl na mysli?"
    Doktor: "Jen tetanus."
    Máma: "Myslíte DTaP?"
    Doktor: "Cože? "No, ano."
    Maminka: "Takže vy chcete dát mému dítěti vakcínu proti třem nemocem, když se obáváte jen jedné?"
    Doktor: ""Je to jediný způsob, jinak to nejde." (špatně)
    Maminka: "Takže... jak dlouho bude trvat, než jí vakcína pomůže vytvořit protilátky proti tetanu?"
    Lékař: "Asi tři týdny."
    Maminka: "Pokud tato rána obsahuje spory tetanu ve správném prostředí, za jak dlouho začnou spory produkovat toxiny, které způsobí blokádu a následně smrt?"
    Doktor: "Okamžitě."
    Maminka: "Takže jí chcete dát vakcínu, na kterou si vytvoří imunitní reakci až asi týden po smrti?"
    Odešli jsme bez injekce nebo TiG (tetanový imunoglobulin) (má také známé vedlejší účinky vč. periferní neuropatie a Guillain-Barrého syndromu)...
    Děsí mě, že mám víc informací než lékař.
    A vás by to mělo děsit také.
    ZÁBAVNÁ FAKTA o tetanu, která zjevně většina lékařů nezná (nebo si o nich pomýlí/lže), protože podávají vakcínu DTaP i proti sinusovým infekcím a jakémukoli drobnému řezu :
    1. Tetanus je anaerobní bakterie, což znamená, že nemůže přežít v okysličeném prostředí, což znamená, že pokud rána krvácí, NE tetanus.
    2. To, že se pořezáte o kov (rezavý nebo ne), to automaticky neznamená, že jsou přítomny bakterie tetanu. Tetanus se běžně vyskytuje v hnoji/nečistotě a ne na vodovodním potrubí.
    3. I když tam byla hluboká bodná rána, která nekrvácela, způsobená předmětem, na kterém byly tetanové bakterie, doslova NEMŮŽETE PO expozici „očkovat“ proti bakteriální infekci.
    [Vakcína není okamžitým zabijákem tetanu; trvalo by týdny, než by vaše tělo vytvořilo dostatek protilátek (za předpokladu, že vakcína bude vůbec úspěšná)].
    4. Pokud by existovaly vážné obavy z expozice tetanu (jak bylo vysvětleno dříve) , pak by jediná věc, která by mohla pomoci (kromě umožnění krvácení z rány, pokud je to možné, a čištění rány mýdlem, vodou nebo peroxidem vodíku), byla TiG injekce (tetanový imunoglobulin) , což je antitoxin a ne vakcína.
    5. Ve Spojených státech není k dispozici žádná jediná „vakcína proti tetanu“, pouze DTaP, což je koktejlová vakcína 3 v 1 sestávající ze záškrtu, tetanu a černého kašle (dávivý kašel) nebo Td (tetanus a záškrt).
    ...1. Očkování proti tetanu by při současném onemocnění tetanem nepomohlo, protože vakcíně trvá několik týdnů, než se vytvoří protilátky. Pokud je současný případ tetanu skutečně znepokojivý, může být podána TiG injekce. Poznámka: (má také známé vedlejší účinky, včetně periferní neuropatie a Guillain-Barrého syndromu).
    2. Ke květnu 2019 bylo od roku 1990 v souvislosti s vakcínami TETANUS a vakcínami obsahujícími tetanus nahlášeno do systému VAERS více než 184 528 nežádoucích příhod, včetně 3 172 souvisejících úmrtí, 22 002 hospitalizací a 3 265 souvisejících zdravotních postižení.
    3. CDC konečně uvádí, že účinnost tetanového toxoidu nebyla nikdy studována ve studii s vakcínou.
    Opět platí, že vědění JE síla!
    Koňská fakta o tetanu od Andrewa Saula
    Bakterie tetanu se přirozeně vyskytují v trusu koní. Když jsou hluboké rány u lidí (nebo dokonce u koní) infikovány touto bakterií, vzniká toxin, který způsobuje onemocnění známé také jako „lockjaw“. Mimochodem, tetanus nemá s rzí nic společného.
    Jediný důvod, proč je starý rezavý hřebík spojován s tetanem, je ten, že nyní může být tam, kde kdysi byli koně. Šlápnutím na hřebík se spory bakterií dostanou do těla jako ze špinavé injekční jehly. Injekce proti tetanu se tedy dávají dodnes, i když koně už jsou kolem nás tak zřídka.
    Během občanské války byli koně jako dnes nákladní auta a auta. Konfederační kavaleristé měli s sebou tisíce koní najednou. V době bitvy u Chancellorsville v roce 1863 měla unijní kavalérie asi 9 000 koní. Dokážete si představit, jaké musely být jejich tábory?
    Je pozoruhodné, že během občanské války bylo tak málo případů tetanu . Zranění na bojišti byla velmi četná, těžká a velmi špinavá. Krev, tkáň a koňský trus byly všude. Případy Lockjaw nebyly. Během 60. let 19. století si chirurgové nemyli ani ruce, natož nástroje. Bakterie tetanu musely být doslova všude. Po typické bitvě mohly tisíce mužů ležet s vnitřnostmi na zemi. Zapomeňte na své vize úhledných uniforem a navoskovaných knírů a slávy. Bolest a nemoc, bláto, špína a koně byly tato válka.
    Víme, že případy „lockjaw“ se umístily hluboko na seznamech obětí, s mírou těsně nad 2 procenty. Tedy bez sterilizace lékařských nástrojů a bez páru čistých rukou v dohledu. A se všemi těmi koňmi kolem.
    Jako úplně malý kluk v Rochester , New York, Pamatuji si, že koňské spřežení kreslilo obrovské hrábě, které zametly veřejné pláže jezero Ontario . Stupeň expozice tetanu na této pláži většinu rodičů nikdy nenapadl. Když jsme se řízli, bosí kluci jako já to často rodičům ani neřekli. Kdo chtěl být zapíchnut injekční jehlou? Spousta dětí na těchto plážích nedostala injekci proti tetanu, a přesto (stejně jako v občanské válce) byl počet případů tetanu téměř nulový. Nikdy jsem ani neznal nikoho, kdo měl tetanus.
    Před více než čtyřiceti lety vyléčil Frederick R. Klenner, MD, tetanus masivními dávkami vitaminu C (Klenner, 1954 a, b), většinu intravenózně. Mezi 350 až 1 000 mg vitamínu C na kilogram tělesné hmotnosti za den byla jeho standardní terapeutická perorální dávka. (Klenner, 1979). Dr. Klenner popsal úmrtnost na tetanus jako důsledek konvenční lékařské léčby této nemoci, a nikoli v důsledku tetanu samotného (Smith, 1988).
    Toto je prezentováno jako jedna strana dobré debaty, abyste se dostali přes zvukové bajty a sami se podívali na toto téma Lidské tělo je téměř neuvěřitelně odolné. Možná je třeba nasadit uzdu přílišnému chválení nebo nadměrnému používání protitetanové injekce

  6. 21. 6. 2023 10:05:27
    Vlaďka K
    Ahok

    Ahojky .. my taky nejsme .Lucy přeji ať je dobře. Posílám pěkný článek...snad Vás potěší :)
    https://www.psychologiechaosu.cz/tajemstvi-obycejne-vody/?fbclid=IwAR2b16yYPhsook4T9pfoTGFY8ZqkFnKCsvrXy-V-Xkk_W0aROhhalBoYFTc

    • 21. 6. 2023 11:21:08
      Pavla H.
      Vlaďce K

      Krásný den Vladi... děkuji za článek....já taky tyto dny cítím silné energie, u mě se to kumuluje do bolesti hlavy, únavy a nejlíp je mi hned ráno u potoka,poslouchám jak zurčí voda, obejmu starou lípu...jen mi tam letos chybí to bzučení včel, nějak jich ubylo....Přeju,ať je nám všem dobře....P.

    • 21. 6. 2023 10:13:17
      Lucy
      Vlaďce K.

      Děkuji Vladi ... přečtu si ráda k obědu :-)

  7. 21. 6. 2023 7:46:16
    Lucy
    Očkování

    Často se zde rozebíralo očkování proti tetanu ... musela jsem se nechat přeočkovat po úrazu, bolí mě ruka, to je asi normální, ale zároveň je mi hodně blbě, jako při viroze ... bolí hlava lymfa v nohách, pod koleny, blbě od žaludku ... myslíte, že je to z toho?

    • 21. 6. 2023 8:33:12
      Lebenhart
      Lucy:

      Lucy,, kdo ví. Ale já bych toto nedovolil... mluvím za sebe samozřejmě. Chápu, že kdokoliv může být v momentální psychické tísni a nemůže se bránit. Jsi na AP, takže bez homeopatik... Le.

      • 21. 6. 2023 10:35:39
        Pavla H.
        Le

        Zdravím ...možná to u Lucinky je souhra více věci dohromady,ale určitě to nebylo myšleno,že musela (Vy byste to nedovolil)...spíš to považovala za rozumné řešení. Někdy není dobré hrát si na hrdinu....resp. kdyby Vás třeba pokousalo podezřele krotké divoké zvíře nebo vyloženě "besný" pes,tak byste odmítl očkování proti vzteklině a věřil byste že "mysl organizuje hmotu"? Já bych třeba raději ty injekce do břicha absolvovala,mám život ráda....P.

        • 21. 6. 2023 14:04:00
          Lebenhart
          Pavle H:

          Pavle H: Nerad rozebírám třetí osobu, ale když už jste se do toho pustila, tak vzteklina a tetanus jsou (alespoň pro mě) zcela odlišné infekce. U rozběsněného psa bych neváhal, jako i vy, ale tetanus reálně neexistuje. Znám minimálně sto nikdy neočkovaných proti tetanu a nic se jim neděj
          e, i když se mnohdy v přírodě nebo na farmě poraní. Ale jak, píše Lucy, už se to zde probíralo. Já se tetanu nebojím, jako se nebojím Covidu. Vztekliny bych se ale bál...Le.

          • 22. 6. 2023 2:47:38
            Pavla H.
            Le:

            Samozřejmě že jde o rozdílné infekce,a souhlasím s tím, že v 99% se nic neděje.tetanus ale reálně existuje.v ČR jak si matně pamatuju od r.2015 asi 4-5 nákaz, z toho tuším 1 zemřel. Ale zásadní je že po příp.infekci je nutné ošetření antitoxinem, očkování v této situaci nic neřeší.A Lucinka - to mi docvaklo až posléze.... psala o přeočkování.Preventivně už bych se očkovat nedala, to píšu jako člověk,který měl po 1. dávce důsledky krátko a asi i dlouhodobé.

          • 21. 6. 2023 14:30:55
            Lucy
            Tetanus

            Já jsem se bála ... a nenapadlo mě, že se s tím budu těžko vyrovnávat, protože se mi to ještě po očkování nestalo ... příšerně mě bolí hlava, tak že se to nedá vydržet. Tak pátrám, zda se to někomu také stalo. ... a třeba to ani není z toho.

            • 22. 6. 2023 2:54:25
              Pavla H.
              Lucy

              Lucinko taky bych měla obavy,ale mě včera tak příšerně bolela hlava....že i na mě to bylo silné.Sice jsem to nějak ustála jen na přírodních metodách , cítila jsem velký vliv nějaké energie z Vesmíru....dnes po probuzení...jsem nový člověk.Tak věřím, že i Vám bude líp....Jinak k tetanu pokud Vám jako prevenci rozvoje nákazy dali antitetanové sérum,tak je to správný postup...přeočkování v této chvíli by nic neřešilo (viz text který poslala Vladi). Jinak já jsem po první dávce v r.1995 během týdne měla obrovskou únavu,jakoby na mě něco lezlo, odešla mi játra...totál na půl roku na neschopence. A dlouhodobě kdoví,zda to nestála za mými následujícími potížemi v dalších letech...to už nikdo nezjistí. Chodím po světě neočkovaná.Držte se....

  8. 15. 6. 2023 8:23:43
    Marta
    Klíště

    Dobrý den všem, po prvé v životě, a to chodím do lesa pravidelně, jsem dnes ráno zjistila, že mi zůstala hlavička klíštěte¨(nejde vytáhnout) a místo přisátí je červené, teplé a pohmatem se na místě vpichu pod kůži udělala bulka. Nesvědí, nepálí. Poradíte prosím? Pane doktore, nějak si vybavuji ještě v původní NK jste radil Ledum 30 CH a Thuyu? Nechci plasšit, ale bulka by se tam pokud je to O.K. by se neměla udělat, že ? Děkuji všem za tipy. Marta

    • 15. 6. 2023 11:05:27
      Pavla H.
      Martě

      A to klíště jste vytahovala dnes ? Z hlediska nákazy záleží taky asi na tom, jak dlouho bylo přisáté. Uvedená reakce je celkem běžná infekce , určitě bych to nějak "nešpárala", spíš potírat nějakou dezinfekcí (tee trea, dračí krev, jodisol) co máte po ruce. Mělo by to vyhnisat pryč..Ledum bych si dala určitě, jinak mě napadá ještě na otok a zarudnutí (příp zanícení bez svědění) Beladonna.

  9. 12. 6. 2023 19:19:26
    Vlaďka v.
    zuby

    Pavli, děkuju za sdílení, i já cvičím každé ráno a práce a pohybu na zahradě mám spousty...Objednala jsem si ss č6 na chronický zánět, protože jsem si konečně uvědomila, že mi píší pokaždé do zprávy lékaři "zánětlivá onemocnění čelistí." Takže tam asi nějaký zánět je, i když nebolí a nijak se neprojevuje (nebo o tom nevím). co jsem našla, tak užívání je vždy 3x2 tbl, bude ta dávka stačit nebo mám zvýšit? Omlouvám se, že vás pořád otravuju, prostě mám strach a ještě v paměti, jak nepříjemné bylo čištění nekrozy v horní čelisti, je to sotva půl roku...hrabala jsem se z toho 2 měsíce... děkuju za odpověď a přeju zdraví a radosti všedního dne..Vlaďka v.

    • 13. 6. 2023 4:36:19
      Pavla H.
      Vlaďce v.

      Dobré ráno Vladi,já moc děkuju za důvěru...,vůbec neotravujete,jde spíš o to,aby to bylo správně...ale poctivě píšu,jak to dělám (nebo bych dělala)já, o solích jsem studovala z více zdrojů....tak snad je to o.k. U chronických potíží je dávkování dlouhodobé, spíš měsíce. A i když to vypadá už trochu "psycho" tak prý snad lépe je tu sůl vycucat vícekrát denně tedy dát raději 6x1 než 3x2. Určitě bych neřešila nějaké časové rozestupy.prostě nachystala bych 6 ks na den a postupně jak lentilky je užila.Zatím jsem neměla všechny...ale třeba u bolesti hlavy akutně nejen horká 7,ale zjistila jsem lepší efekt při kombinaci č.7 a 2 , teď mi došla č.5, kterou chci taky vyzkoušet....Člověk se stále učí. Hlavně ze srdce přeju úlevu a uzdravení co nejdříve.posílám objetí.P.

      • 13. 6. 2023 19:28:18
        Vlaďka v.
        zuby

        Pavli, děkuju, ano, počítám s tím, že tu 6-ku budu užívat několik měsíců a škoda, že jsem to nevěděla dřív... taky jsem četla o tom, že je lépe ty tabl vycucat v ústech, tak jsem to dělala i se solema na osteoporozu, ale zapomínám si je brát, budu muset si je připravit, abych je měla na očích.. a ta rána už je méně citlivá, tak věřím tomu, že už se to hezky zhojí... děkuju za všechna přání a jsem moc ráda za tyto stránky , často tady najdu rady, které můžu uplatnit...Posílám srdíčko, objetí, a přeju radost ze života... Vlaďka v.

  10. 12. 6. 2023 11:51:45
    Zuzka
    dotaz na molusky:

    Dobrý den , prosím nemáte nějakou radu na Molusky. Syn 7 let má sice jen 4 , z toho jednu pod okem , kde nemůžu jen tak něco mazat. Zkoušela jsem Betadinu , Molusan od Hádka, Hlívu užívat, jedna je na nožičce ,je zanícená neboť si ji nechtěně seškrabnul. Doporučují na internetu jestě Thuju a Dulcamaru . Tak zvažuji , ale neznám jakou potenci a jak často , moc děkuji za rady , krásny den Zuzka

    • 12. 6. 2023 15:59:39
      Lebenhart
      Zuzce:

      Ano, je to jedna z možností. Používají se devítky 2x denně, delší dobu.. Ale pro určení přesného homeopatika (Cunabaris vs. Dulcamara) je potřeba odlišit, zda moluska jsou začervenalá a svědí (Cinabaris) nebo v barvě pokožky bez dráždění (Dulcamara). Thuya vždy. Le.

Přidat komentář
Kontrolní kód