Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 21. 11. 2023 14:50:56
    Radka
    Lymská borelióza

    "Borelióza: Borrelie produkují 2 typy neurotoxinů. Patogen ukrytý uvnitř buňky. Chron. Únava Nedostatek koncentrace, poruchy paměti/myšlení, problémy s krční páteří/zuby/, problémy v oblasti hlavových nervů(obličej, uši, oči):, rozmazané vidění, dvojité vidění, intermitentní slepota,tinnitus, deprese.
    Léčba: Frekvenční terapie, Ozón, ozón. olivový olej, Parazol, tinktura z černých vlašských ořechů, včelí jed, Bylinky podle Dr. Zhanga, hodně česneku/medvědího česneku, pelyněk, smilax Kořen Glabra, Kořen Scutellaria, Bylina Houttunyia, Astragalus membranaceus, Mastné kyseliny, Q10, B-komplex, hořčík.."

    Howenstine: "Nové myšlenky o příčině, šíření a terapii Lymská borelióza" Townsendův dopis lékařům a pacientům 7. 2004 Spirochéty Borrelia burgdorferi u komárů, blech, roztočů, spermatu, moči, Krev, míšní mok, slzy, mléko, mateřské mléko... Q-RIBb test.. Dvojité vidění.. Léčba přípravkem Rocephin, Uncaria tomentosa (Kočičí dráp).. krystalická, patogenní mykoplazma.
    Chronické únavové záchvaty nižší, Šťáva z červené řepy se zdá být užitečná.
    Beck-Zapper..

  2. 21. 11. 2023 10:32:24
    Pavla H.
    Krásný podzimní den

    přeji všem...tak ještě jednou...
    - borelie b. je bakterie ,nikoliv virus...ale je pravda , že většinou chodí jako koinfekce (další bakterie i viry) a v důsledku reakce IS se mohou aktivovat i "spící" viry jako EB apod.
    - spolu s chlamydií se umějí maskovat před IS pomocí biofilmu
    - proč nezabírají ATB ? - nasazená pozdě, špatně vybraná, na krátkou dobu...tj, nezlikvidují všechna vývojová stadia
    - moje plicní lékařka , mi vyprávěla o své kolegyni z Prahy ,kterou dostaly na vozík chlamydie (!!) v kolenním kloubu. Jsou to velmi podobné mrchy....
    Proto je tak nesmírně důležité začít s léčbou boreliozy co nejdřív (neříkám, že přírodní nefunguje...jen vědět co...dr.Mlčoch místo štětky propagoval dle svých zkušeností křídlatku japonskou...ale vím já,zda zabere u mě?). Rozhodně vím, že pokud jsem akutně nakažená nezačnu se léčit změnou stravy.
    Nemám patent na rozum a neříkám, že jsem vševědoucí...ale znám ve svém okolí lidi s chronickou boreliozou (nakonec myslím i dr.Le psal,že se mu potíže vracejí)...tak lépe se do toho stadia nedostat.
    Záleží určitě i na našem IS, ne každý,kdo je kousnutý infikovaným klíštětem, musí nutně onemocnět.

    • 21. 11. 2023 12:31:00
      Gábina
      Borelioza

      Děkuji :) Ano, srovnala jsem si to v hlavě, vzala si penicilínová ATB, půjdu na biorezonanci a až je doberu, budu pokračovat dál s biorezonancí a případně bylinami.
      Ještě mi to nedá, jak se zjistí, zda jsem se z toho dostala? A jde to vůbec přesně zjistit?

      • 22. 11. 2023 4:51:17
        Pavla H.
        Gábině

        Dobrý den, myslím, že postupujete rozumně a správně. Nejsem natolik fundovaná,abych radila konkrétní léky . na stránkách Borelioza.cz je v odd. léčba uveden seznam vhodných ATB od dětí přes kojící až po dospělé. A pokračovat bylinami...Biorezonance u někoho, kdo to umí...je asi spolehlivější než lab.testy. No a přímý průkaz kultivací při dlouhodobých potížích (punktát,odběr likvoru). Ale cítila byste sama, že nejste v pořádku - únava, bolesti,apod. Právě včera jsem mluvila se svojí známou zdr.sestrou (67 let) říkala,že čeká na výsledky odběru (asi běžný lab.test - neptala jsem se),že má takové bolesti všeho že to asi bude chtít vybrat ATB, ona tak trpí cca 20 let, jednou za čas (nevím 2 - 3 r.) vybere ATB a uleví se jí...Ona ale žádnou přírodní léčbu na tohle nebere, jinak taky bylinky užívá,ale nic víc...a na neurologické bolesti jsem jí kdysi poradila hericium, to jí pomohlo. Tak se držte a budu ráda (určitě nejen já),když se třeba ozvete,jak a co vám zabralo...

  3. 18. 11. 2023 6:29:20
    Pavla H.
    Přírodní antibiotika

    Myslím si osobně, že v přírodě se nachází účinný lék i na tu borelku, jen o najít. Vědci na celém světe ledají a zkouší...např. Univerzita v Baltimoru provedla zajímavou studii na přírodní léky v r.2020, odkaz je na stránkách borelioza.cz.....

    • 19. 11. 2023 11:18:52
      Ota
      Borelióza

      Borelióza (i jiná onemocnění) je slušně popsána v kmize "Mystický léčitel", autorem je Anthony William. Uvádí i přírodní léčbu. Je to virové onemocnění a předepisovaná antibiotika nic neřeší. (Jen viry přikrmují).

      • 21. 11. 2023 9:55:10
        Pavla H.
        Otovi

        Dobrý den, reaguji jen proto, že jste to napsal pod můj komentář. A.W.jsem četla několik knih v době kdy jsem potřebovala srovnat štítnou žlázu, a podařilo se mi to díky vybraným bylinám (nikoli díky jeho radám), i autoimunitní proces jsem zastavila. Těch názorových trendů i v alternativní medicíně je opravdu hodně a často si protiřečí...Pak tu stojí skupina "odborníků" kteří tvrdí že viry vlastně neexistují....a lidé se často nechají ovlivnit. Jednou jsem bohužel tak věřila alt.lékařce (s titulem MUDr.), že jsem nejen nenasadila přírodní léčbu,která by určitě pomohla...ale později jsem odmítla nabízená ATB od známé doktorky a nakonec skončila na JIP v septickém stavu.

    • 18. 11. 2023 6:52:20
      Pavla H.
      Přírodní antibiotika

      Ještě abych to nějak dokončila (mám problém s přidáváním příspěvků)....pro mne by byla priorita neztratit čas a nenechat borelii rozjet do chronické formy, Na uvedených stránkách je spousta zajímavých informací a draicenných zkušeností od těch,kteří tím procházejí-

  4. 18. 11. 2023 4:33:13
    Pavla H.
    Borelka

    Dobré ráno, ano jak jsem psala je biorezonance jednou z možností ( alternativu zmiňuje i Hanka). Nemyslím, že "krev je neprůkazná", ale jde o spolehlivost provedených testů (samozřejmě i po těch 6 týdnech). U Elisy se uvádí, že až 50% nakažených vyjde negativní. Je ideální trvat na provedení obou zákl.testů Elisy i Westernblot. Určitě bych k diagnostice využila klasiku i alternativu,ať je co nejpřesnější. Asi ne u obvodního, nejlépe alespon v nemocnici spádové. Westernblot test se používá mnoho různých typů testovacích souprav od různých výrobců a mnoho druhů antigenů...interpretace výsledků může být taky nepřesná.

  5. 18. 11. 2023 4:32:10
    Pavla H.
    Zkouška spojení

    Zkouška spojení

  6. 17. 11. 2023 7:44:09
    Jana
    Krvácení z nosu

    Krásný den všem. Co je prosím dobré na časté krvácení z nosu u dítěte (9let)? Může to být prý nedostatek rutinu, Vít. C, B, K ... dávali jsme SS č.11, ale bez efektu....nakoupila jsem pohanku, pohankove slupky na čaj, ale vaham, který vlastně ten vitamín koupit. Asi hlavně to Káčko, že?

    • 19. 11. 2023 10:16:54
      Pavla H.
      Janě

      Dobrý den Jano, nestřílejte od boku....může to být xy příčin. Schválně...momentální nebo prodělaná viroza (oslabená sliznice), alergie, suchý vzduch doma, u dětí (v 9 letech asi ne...) strkání prstu do nosu, u dospělých vysoký tlak, dehydratace,křehkost cév a atrofie sliznic, poruchy krvetvorby (pak by bylo možné uvažovat o vit.K - ale jen po dohodě s lékařem)....Začla bych zvlhčováním sliznice (iso moř.voda), vzduch doma, vit.C a v 9 už může i rutin. Pohanka je o.k. ,ale pokud jsou zvýšené nároky tak si kupte tu na klíčení a zelené lístky ho mají nejvíc...valte to do něj. homeo Aesculus hippocastaneum dlouhodobě, při ruptuře Arniku a ferrum fosphoricum (i jako š.s.) několikrát denně.

      • 19. 11. 2023 10:33:28
        Jana
        Pavle

        Ano, mívá to při rýmě, teď to měl i když není nachlazený, ale vypadá to, že si skutečně sahal do nosu. Moc děkuji za rady!

  7. 16. 11. 2023 10:15:13
    Gábina
    Borelioza?

    Dobrý den pane Lebenharte, přečetla jsem si tady na webu článek, kde jste se zmiňoval o borelioze. Právě to řeším, také se mi udělal takový spíše nejasný flek v místě, kde bylo klíště, ale doktor mi dnes na odběrech říkal, že se to z krve nemusí prokázat a chtěl mi rovnou šoupnout ATB, ale já jednak kojím a jednak se prostě nenechám opít rohlíkem.. Z krve to může být neprůkazné právě proto, že často není na vině borelie, ale viry? V tom případě chápu, že ATB nezaberou, ale jak se pak takové onemocnění léčí? A jak zjistím, co vlastně léčit?

    • 17. 11. 2023 10:15:59
      Hanka K.
      Gábině

      Dobrý den, taky je možnost zkusit poradce od firmy Marion JJ (MUDr. Jonáš), vytestují Vám, jestli máte borelii. Jejich preparáty můžete nanášet i na kůži a nemusíte je užívat vnitřně. Poradce najdete podle místa bydliště: www.marion-jj.cz. Hanka

    • 17. 11. 2023 3:58:10
      Pavla H.
      Gábině

      Dobrý den, pan dr. je momentálně na S.L. a tak si zatím dovolím vzhledem k akutnosti napsaz svůj pohled. Pokud byl v místě kousnutí flek (jakýkoliv - i když mohlo jít o prostou infekci rány...spíš ale člověk musí počítat s horší variantou . a ten lékař to viděl), tak se empiricky nasadí ATB. Diagnostika aspoň v ČR je mizerná - to Vám asi ctěl říct. Protilátky se tvoří až po určité době )proto taky dával ihned ATB), Elisa je k ničemu ( pozitvní - udělají Werstenr, negativní,ale byl flek či jsou příznaky udělají pro jistotu stejně W.,takže ztráta času...jejich výtežnost je špatná. Přímý průkaz částí či spirochet v likvoru či výpotku na kloubech...to už je nemoc v další fázi (to nechceš)...no co zbývá. dg.pomocí nějakého přístroje typu Bicom (nevím do jaké míry je to spolehlivé).Borelkou se zabývá Národní ref.laboratoř, v Praze to dělal pokud vím kdysi dr.Klubal.Přírodní léčba...dříve propagovaná štětka soukenická už jsou názory že taky není účinná. Borelka je spolu třeba s chlamkou typický nitrobuněčný parazit, takže je třeba speciální ATB (v krvi jsou jen konečná vývoj.stadia). Komu ještě já věřím, je Martin Kolár, velký odborník na byliny aj.alternativu,přitom nemaže med kolem pusy a má soudnost. Zkuste mu napsat na agentura@novyobzor.cz, zda se to dá dg.jistě a čím by šlo léčit. Jinak bych taky dala na misku vah, zda to jednou zkousnout a vzít ty ATB (taky jsem alternativec a vím,co by to bylo u mne za mentální drama) či riskovat přechod do chronicity....a pár takových lidí znám. Přeju ze srdce,ať to dobře dopadne. Pavla

      • 17. 11. 2023 10:24:03
        Gábina
        Borelioza?

        Dobrý den, děkuji za komentář. Objednala jsem se na biorezonanci. ATB se v zásadě nebráním, ale ještě k tomu plně kojím a jsem už tak dost vysátá :), ATB mě pocuchají ještě víc..
        Takže myslíte, že krev je opravdu neprůkazná? Od klíštěte je to už 6 týdnů, takže by už nějaké protilátky být mohly...

  8. 14. 11. 2023 15:09:28
    jitka
    opar

    dobrý den velice pomáhá audiron fi.Energy

  9. 14. 11. 2023 5:05:59
    Pavla H.
    Martině

    Krásné ránko Martinko....třeba si taky užil a odešel do věčných lovišť....Užijte si výlet....ale já smekám, to bych asi moc nedávala v tomto počasí. To zarudnutí kolem pusy se mi občas stane v mrazech, kdy jdu a dýchám přes šálu,jak se sráží pára asi...nejsou to pupínky jen kousek zarudlé kůže, napřu to většinou jen ghíčkem s kapkou dračí krve a o.k. Jinak ta zinková mast od Ludmily je dobrý tip (zapisuju, kdyby něco) a tímto ji také zdravím a děkuji....Opatrujte se všichni....já se namažu a mažu ať nezrezivím....

  10. 13. 11. 2023 10:39:21
    Martina M.
    Opar na rtu

    Moc děkuji za příspěvky o oparech. Tentokrát jsem si ho tedy užila :-( Potvora....
    Ve čtvrtek zase vyjíždím pod širák, tak doufám, že to nebude podobné jako teď. Při chladném počasí se mi totiž často nejdříve vytvoří lišej - asi z dýchání ve spacáku, nebo větru...nevím, nepomáhá žádný jelení lůj, tak možná vyzkouším tu zinkovou mast i jako prevenci. Přeji vám všem krásné pondělí :-)

Přidat komentář
Kontrolní kód