Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 10. 1. 2024 3:54:08
    Pavla H.
    Přituhuje

    Meteorologické hlášení : Dálný východ dnes -14....kdo dá víc ? Tož děti moje, mě doma nikdo neudrží, dnes jsem vytáhla i echt teplou Bushman bundu po tátovi....Koukají mi jen oči a jdu..no nemám formu Lucky Výborné..., včera při mínus 12 jsem dala jen 1,5 km,ale "tělo následuje hlavu", tak s láskou vyrážím....přeju vám krásný den.

    • 10. 1. 2024 12:28:11
      Jana J.
      Pavle

      Pavli, my měli na "slunném jihu" včera i dnes -16. Prasklo mi přední sklo na autě a dnes jsem zas nedokázala vyjet, auto zamrzlo ve sněhu:-)

  2. 9. 1. 2024 9:57:12
    Pavla H.
    Co mi dnes udělalo radost

    Je to můj zvyk už pár let, každý večer si uvědomím,co mi udělalo radost. Tak hned po novém roce jsem slyšela reportáž s Alešem Bártou....Další Čech,na kterého můžeme být hrdí....pomáhá tam,kde je třeba, začínal od nuly a se svými vlastními prostředky....dnes je to jedna z nemocnic,které mají velkou prestiž. www.Itibo.cz (a to není první a jediná africká nemocnice,která funguje díky Čechům....díky za to).

  3. 8. 1. 2024 20:00:15
    Hausman
    Poděkování

    Zdravím a chci jen poděkovat za Vaše stránky plné cenných návodů a rad. Narazil jsem na "Vás" při hledání náhrady za stránky s podobnou tematikou, které už byly zlikvidovány (záměrně neuvádím, abychom nekrmili zlé vyhledávače). Žlutá voda je funkční "klasika", bohužel ošklivě perzekuovaná. Pročpak asi... Borax musím nastudovat, ten vypadá zajímavě :-) Jinak se informace o bylinkách na Vašich stránkách nápadně shodují s jedním prastarým herbářem, který doma opatruju jako klenot a už jsem se bál že to snad nikde není jelikož papír není věčný. Jo, stará moudrost. Uctivé pozdravení a ať se daří!

  4. 8. 1. 2024 11:39:09
    Pavla H.
    Janě

    Dobrý den, rozhodně to ani nezkoušejte !! Je to naprosto přirozený stav a předkožka se postupně do 2-3 let uvolní sama. Tím násilím byste mohla způsobit malé trhliny a pak teprve problémy, záněty apod.

    • 9. 1. 2024 9:06:53
      Jana
      Pavle

      Tohle přesně nám udělala obvodacka. Prudce mu to stáhla, až mu to zakrvacelo. Já nevím kde se tohle učí.....Od té doby když se ptala, jestli mu to jde přetáhnout, tak jsem skoro výhružně řekla že jde a už to ani nezkoušel a...

    • 8. 1. 2024 18:53:33
      Jana
      Pavle H.

      Děkuji, to jste mne uklidnila. Já přetahuji jenom jemně po koupeli, když syn nechce, tak třeba vůbec. Před 2 měs. na pravidelné preventivní kontrole pediatrička nešetrně provedla synovi přetažení předkožky a od té doby se syn brání. Předtím mu to nevadilo. Zítra nás čeká roční prohlídka, tak pediatričku budu v tomto brzdit.
      Strašidelné příběhy z okolí již nebudu řešit a nechám tomu volný průběh. Děkuji.

      • 9. 1. 2024 4:26:57
        Pavla H.
        Janě

        Krásné ráno....no dříve to byla zažitá praxe a bohužel i někteří pediatři v ní pokračují. Když byl syn malý,tak pediatrička to provedla násilím, a pak měl dlouho problémy, je to pro ty chlapečky trauma jak fyzické tak psychické....

  5. 7. 1. 2024 18:06:42
    Jana
    Nachlazení

    Dobrý večer, co prosím na rýmu, která přes den nejde vysmrkat, ale občas kape, vysmrkam jen ráno hustý narůžovělý hlen. Jen z pravé nosní dírky, též se ucpává a jde to až do pravého ucha. Ráno oteklá pravá polovina "podbradku". Obvyklé věci nezabírají, občas na to trpím, ale ne takhle na jedné polovině... kvůli vystřelování bolesti do ucha první den jsem brala Homeovox kvůli Phytosandre...A jsem dost slabá, musím polehavat, bolí mne klouby, hlavně kyčle.

    • 8. 1. 2024 16:53:03
      Lebenhart
      Jeně

      Můžete zkusit Schuss. sůl č 4 - 3x2 tablety. Další možností je autopatie z vařeného dechu či přímo toho hlenu. - po zácviku. Le.

      • 8. 1. 2024 20:41:48
        Jana
        Lebenhart

        Děkuji, zatím zkusím sůl...

  6. 7. 1. 2024 17:28:41
    Jana
    Předkožka u chlapečka

    U našeho ročního chlapečka nám nejde přetáhnout předkožka u pindíka. Ukáže se jen špička žaludu a dál to již nejde. Provádíme po koupeli. Synek se i dost brání a nelíbí se mu to. Prosím pěkně, co nás čeká? Upraví se to časem samo? Či jak tomu šetrně pomoci? Ráda bych zabránila násilnému přetahování předkožky pediatrickou, a především hlavně obřízce v budoucnu. Slyšela jsem spousty nepříjemných příběhů od maminek.

  7. 5. 1. 2024 21:58:36
    Jája
    Nadměrná kazivost

    Přesně 50 let

    • 8. 1. 2024 16:54:41
      Lebenhart
      Jáje:

      Jájo, mě to povídejte.. já mám kazivost zubů od dětství. Le.

  8. 5. 1. 2024 21:58:10
    Jája
    Nadměrná kazivost

    Dobrý večer všem, můj dlouholetý zubař mi dneska oznámil nadměrná kazivost. Při dotazu co s tím, mi řekl, že v mém věku už nic. Nevěřím! Pavli, že něco vymyslíme? Moc děkuji za jakoukoli podporu a přeji krásný Tříkrálový víkend

    • 6. 1. 2024 10:27:14
      Pavla H.
      Jáje

      Dobrý den, Jájo vážím si Vaší důvěry.....nevím, zda jsem já ten pravý rádce....Ale zkusím. Na kvalitu zubů má vliv spousta věcí, nejde ani tak o věk.Už před narozením, genetické faktory určitě, výživa a zdraví matky (i otce,ale matka je asi zásadnější).Jak se stravujete od dětství, jaké nemoci jste prodělala (a léky). Kaz způsobuje bakterie, tedy je nutné odstraňovat plak a to řádně aspon 1x denně (nejjemnější kartáček a jednosvazkový k tomu). Mezizubní podle toho jaké máte mezery mezi zuby, pokud má někdo zuby na sobě těsně, tak si leda tak poraní dásně.Pasta je druhořadá (o pastách jsem psala nedávno). Já si po každém jídle i kyselé štávě pusu aspoň vypláchnu. Dlouhodobě užívat š.s. č.1,(příp.2). Další homeo jsou už jen pomocníci při bolestech a uklidňují i záněty (hypericum, hekla, mercurius sol.). Moje maminka měla zuby velmi nekvalitní , táta perfektní....já jsem tak napůl, spíš směrem k mámě. U sebe vidím zásadní brzké těhotenství,pak ihned na 7 let kortikoidy (předčasný přechod, osteoporoza atd atd....),Pak když jsem ležela s TBC, tak si pamatuju,jen jak jsem celé dny prospala....občas jídlo, léky dost drasťák, určitě byl nějaký reflux. Ale naše tělo má velkou regenerační schopnost, mohu doporučit docházet na dentální hygienu, denní péči, nezapomínat na dostatek vitaminů a minerálů.

  9. 5. 1. 2024 11:34:58
    Vlaďka
    Poděkování

    Dobrý den pane doktore, chci Vám poděkovat za vaše informace o Boraxu. Moc mi pomohly, co se týká dávkování i od strachu, při užívání.. ( užívání takového jedu, jak většinou u boraxu píšou). Přeji příjemný, úspěšný Nový rok a krásný den. Žáčková Chebsko

    • 8. 1. 2024 16:38:26
      Lebenhart
      Vlaďce

      Jo, jo.. jsou i jiné "šílené jedy", které věda poplatná farmacii zakazuje... Jen ty jejich jedy jsou ty správné:)) Le.

  10. 5. 1. 2024 4:19:34
    Pavla H.
    Lucii

    Dobrý den, tak to s Vámi souzním a držím palce....dnes je už dost maminek veganek,a ač se o mateřství apod. nějak nezajímám, tak mě zaujal IG profil jedné zahraniční vegan- mámy....má 5 dětí a je to rodina radost pohledět.

Přidat komentář
Kontrolní kód