Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 21. 2. 2024 10:58:15
    marta
    nemoc

    Co se dá použít na potíže trvající už 14 dní...od nachlazení, bolesti v krku,kašle, zánětu průdušek, ted asi zápal plic. Zatím nepomohlo oscilo,dubovky,stříbro,schlusl.sůl3,aconitum,belladona,mercurius, akutní autopatie.

  2. 20. 2. 2024 18:40:09
    Jája
    Černý kašel

    Dobrý den, jsme z Českobudějovicka, na školách obou dětí řádí černý kašel. Máte prosím někdo tipy, co z homeo preventivně? Moc děkuji a přeji krásný večer, J.

    • 22. 2. 2024 10:25:55
      Pavla H.
      Jáje

      Dobrý den, čekala jsem odpověd od Le.....tohle je moje představa - je to vysoce infekční nemoc, tak bych se spíš zásobila co bude třeba. Nevím, zda preventivně,ale léčebně někdo volí nosodu Pertussin,pak všechna homeo, která jsou na tento typ kašle (drosera,Ipeca, Cuprum metalicum...apod.), nevím,jak by fungovala třeba Kaloba, příp.osvědčené sirupy Mycomedica či jiné. Onemocní očkovaní i neočkovaní....a průběh závisí podle mne od celkové imunity organismu (takže budovat dlouhodobě....).Nejhůř dopadají malá miminka...tam pak bych se ATB nebránila, u školáků ,už by to mohlo projít bez ohrožení. Očko je nyní povinné....nakažení nezabrání, vedl.účinky jsou....nicméně prý současná vakcina je nemá tak silné. Sama nejsem zastáncem očko (po vlastní zkušenosti nemám nic v sobě 30 let). Na druhou stranu maminčin bratr počátkem 50.let zemřel v 21 letech na kardiologickou komplikaci po prodělaném resp.onemocnění (nevím pravda jakém).

  3. 19. 2. 2024 11:54:47
    Jana Veselá
    Hnisavá angina

    Přeji všem hezký den a prosím o radu. Vnuk 17let má hnisavou anginu a dostal prý na léčbu antibiotika. Jenže už koncem listopadu anginu měl +antibiotika, potom asi znova za 3 týdny. Prosím o radu, jak mu pomoci.

    • 20. 2. 2024 3:46:03
      Pavla H.
      Janě Veselé

      Dobrý den, možná je oslabený z nějakého důvodu,proto se to vrací....(a záleží taky jak poctivě se léčil).Hnisavou angínu zp. nejčastěji streptokok (i jiné bakterie)...má výtěry? Na akutní stavy...na počátku š.sůl 3 klidně 4x5 tbl. rozpustit v první fázi zánětu, ve druhé fázi přejít na č.4. Na streptokokové angíny je dobré kombinace belladona 9+ mercurius solubilis 9 3x2 , kloktání či potírání jsou vhodné tyto preparáty: dračí krev, roztok propolisu bez alkoholu,extrakt z grepových jader či gel nebo roztok Actimaris. vnitřně určitě tinkturu Lichořeřišnici 3x denně, která jako ATB působí i na streptokoky a stafylokoky. Dlouhodobě posilovat imunitu např., kolostrum apod., vit.D alespon 2000 IU (nechte si změřit hladinu) a lze i aspon přes zimu dávat 1x týdně 1 tubu Oscillo. V akutních stavech je dobré užívat zinek , prvních 5 dní i dvojnásobek denní dávky ( z toho se nepředávkuje). Jo a na www.kezdravi.cz je celkem slušný manuál k použití homeopatik a š.s., nejen pro tuto vaši akutní situaci.....

      • 20. 2. 2024 8:54:25
        Jana Veselá
        Hnisavá angina

        Děkuju vám Pavlo za odpověď. Předám to jeho mamince. Jinak dračí krev mám doma a tu by měl kloktat? Naředěnou?

        • 20. 2. 2024 12:12:01
          Pavla H.
          Janě Veselé

          Dá se použít bud neředěná na vatovou tyčinku a přímo mandle potírat...(pokud to teda zvládne) nebo kloktat (tuším, že se uvádí cca 30 kapek na deci vody).

  4. 18. 2. 2024 10:06:13
    Pavla H.
    Ditě

    Dobrý den, už rozumím......na téma paraziti a jejich vymítači bych mohla ledacos napsat,čímž nechci říct,že je někdo nemůže mít...hlavně ať se Vám uleví po všech stránkách.

  5. 18. 2. 2024 8:37:27
    Dita
    Pavla H.

    Děkuji za radu. Kůru jsem absolvovala dle Ing.Bláhové. Nezvracím, chuť k jídlu mám,jen žaludek stále bolí,tlačí a břicho je často nafouklé. Stravuji se střídmě.Snažím se vyřadit lepek atd. Problémy s břichem mám celoživotně, ale vždy jsem bolesti zachrańovala, právě Hylakem. Zkusím ,tedy Lacidofil.
    Moc děkuji.

  6. 16. 2. 2024 12:11:53
    Míša
    průdušky

    Dobrý den, prosím o radu kluk 2roky,neočk., od pondělí v noci kašel jakoby náběh na laryngitidu, rýma bez teplot...dostal sirup na kašel. Včera horečka 38, kašle víc, dnes dle mudr. zánět průdušek, dal Prednison:(. Na začátku dali 3tuby osciloc., 3xdenně tabletu schusl.soli3. jak se toho bez léků zbavit. Mám objednánu bryonii,ale nevím...děkuji Míša

  7. 16. 2. 2024 12:03:37
    Pavla H.
    Haně Š.

    Moc Vám přeju,aby se to dalo zlepšit nebo třeba i trvale vyléčit.....Jinak co mě ještě napadá....dobře se připravit na léto, kdy budou horka (vč.homeopatické podpory), lékař by neměl být podle mne proti tomu vyšetření minerálů,zkuste se domluvit. ještě na zklidnění a celkovou harmonizaci lze využít i u malých dětí Bachovy esence (na míru nebo alespoň krizové kapky či sprej).

  8. 16. 2. 2024 8:46:52
    Jana J.
    Antibiotika, probiotika

    Krásný den všem:-) Nevíte prosím, co se podává při a po léčbě antibiotiky? Probiotika máme, kvašené jíme. Po léčbě vím o Nux Vomica, náhodou homeopatická "probiotika" neexistují?

    • 17. 2. 2024 3:40:48
      Pavla H.
      Janě J.

      krásný den Jani, já bych to nehrotila....děláte to správně. Prospělo by i užití tuby Enterosgelu (na celkovou detoxikaci a posbírání toxinů,patogenů a zahojení sliznic). Jo Boiron vyrábí Osmobiotic Flora (za mě běžné probiotikum,které mě ničím neoslnilo, navíc forma v sáčcích pro děti je se sladidlem a malinovou příchutí....takže asi tak.

      • 18. 2. 2024 8:36:29
        Jana J.
        Pavle

        Pavli, moc děkuji, tedy musím uznat, že máte obrovský přehled a zkušenosti. Smekám...Na ten Enterosgel juknu....

  9. 16. 2. 2024 8:24:01
    Dita
    Probiotika

    Dobrý den,prosím poradí někdo?Prodělala jsem parazitní kůru a po skončení mám velké problémy se žaludkem. Nejlépe mi vždy zabíral Hylak,který ovšem dlouhodobě není. Je nějaká náhrada, nejvíce podobná těmto probiotikám?
    Děkuji

    • 17. 2. 2024 6:43:57
      Pavla H.
      Ditě

      Dobrý den, nepíšete sice podrobnosti - jakého parazita a čím jste likvidovala a primárně by měl asi poradit při polékových potížích ten, kdo Vám je ordinoval ( doufám tedy že to byl lékař....).Jinak jako náhrada Hylaku by měl na stejném principu fungovat Lacidofil. ylak by měl účinkovat jak na průjem tak na akutní gastritidu....píšete o problémech se žaludkem (bolest, zvracení,nechutenství ?) ne o střevech. Může se to samozřejmě prolínat....ale byla bych opatrná při bolestech žaludku, může jít i o podrážděnou slinivku , která za žaludkem leží a někdy ta bolest pochází od ní...Pokud by se Váš stav horšil, raději se poraďte s ošetřujícím PL (sono břicha, amylázy, CRP, leukocyty....ap.) Držím Vám palec

  10. 15. 2. 2024 10:15:38
    Martina
    kniha

    Neuvažuje pan doktor sepsat nějaký manuál k léčbě homeopatií,dospělí i děti? Nenašla jsem nic, co by člověk mohl mít po ruce.

Přidat komentář
Kontrolní kód