Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 3. 10. 2023 10:21:42
    Vlaďka K
    Matala

    Moc zdravíme na Matalu :) ... jak tam je ? :) ... chystáme se v druhé polovině října. Snad počasí vydrží :) Heeezký pobyt :)

    • 3. 10. 2023 18:01:07
      Lebenhart
      Vlaďce K:

      Už jsme doma. Je tam krásně, voda 26 stupňů. V druhé pol. října bude voda asi 22, ale stále teplo:) Le.

  2. 1. 10. 2023 19:44:29
    Ludmila
    dotaz

    Le: Pane doktore ve Zprávách z galaxie jste v jednom z rozhovorů upozornil na syndrom týraného radiče. Prosím o sdělení, zda jste měl na mysli týrání rodiče malým dítětem - tzv. malým tyranem nebo rodiče týrané svými dospělými dětmi - většinou jde o rodiče v seniorském věku. Děkuji.

    • 1. 10. 2023 21:39:33
      Lebenhart
      Ludmile

      Od puberty výše... Le.

  3. 30. 9. 2023 9:30:46
    Marie Ondová
    Artroskopie kolena

    Dobrý den, čeká mě artroskopie kolena (prasklé dva menisky), jak poté podpořit hojení? Od začátku srpna provádím autopatii. Ta mi výrazně zlepšila náladu, i přes bolest kolena a asi taky pomohla snížit cholesterol bez prášků (z 5,9 na 5,5). Jakou potencí by bylo dobré po operaci pokračovat? Zatím jsem na 6 L VDS. Děkuji.

    • 30. 9. 2023 19:41:11
      Lebenhart
      Marii Ondové:

      Ponechal bych zatím těch 6 litrů.. později pokud by se nic nezlepšovalo stoupnout na 7,5 l 1x za týden. Le.

  4. 29. 9. 2023 12:06:01
    Pavla H.
    Perpetum mobile

    Říkáte že neexistuje...já jsem si to myslela taky......je prostě nezničitelný. I když to není moje No1 , tak můj obdiv má a dnes mě naládoval tou svojí energií...
    https://youtu.be/pVNvCZZuxlI
    P.S. tuším, že nějaký podzim života asi neřeší.

  5. 28. 9. 2023 9:10:02
    Marta
    Čistička vzduchu s ionizérem

    Dobrý den, děkuji moc janě a Pavle H. za názor, za zkušenosti. Je opravdu těžké se vyznat v různých článcích. Zkusím Ionic care i cena mi přijde rozumná:-) Když byly ta horka, nemám klimatizace, udělá to i efekt ochlazení? krásné dny, Marta

    • 28. 9. 2023 13:06:23
      Pavla H.
      Martě

      Určitě to nefunguje jako klima nebo chladicí zařízení,ale jsou i takové mašinky.....Taky trochu trpím v létě, kuchyň na východ,ložnice na západ.Mám jen klasické žaluzie, situace se zlepšila když nám zateplili dům,tak to v létě lépe drží teplotu.

  6. 26. 9. 2023 20:23:25
    Marta
    Čističky vzduchu s ionizerem

    Dobrý den, má někdo prosím zkušenosti nebo se zabýval čističkami vzduch s ionizerem? Na netu jsou protichůdné informace.Výrobce píše, že vzduch je jako po dešti, jako v lese...v jiném článku jak "...částice vytvářejí tenký film prachu na různých površích v domácnostech. Tyto částice jsou i po usazení stále nebezpečné pro vaše zdraví.."Kdo se v tom má vyznat? Děkuji všem :-) Marta

    • 27. 9. 2023 9:55:00
      Pavla H.
      Martě

      Dobrý den,
      čističek je hodně typů a je fakt,že se v tom dá těžko vyznat...jde o princip.Před cca 15 lety jsem si pořídila tu co má Jana a pro mne dostačující (čímž nechci dělat reklamu, od té doby se vyvinulo jistě spousta dalších....tady se nemusí měnit filtry, lapají na principu statické elektřiny.) Osobně cítím rozdíl i v kvalitě vzduchu v místnosti...je jakoby čirý. Nejsem alergik,ale pro období zimy, více smogu apod. je super. Četla jsem,že přímo vliv ionizace vzduchu na zdraví se těžko prokazuje,nicméně již samotné čistění je přínosné. A co se týká usazených částic....ty se odstraní a jsou lepší,než poletující v místnosti.

    • 27. 9. 2023 8:16:14
      Jana
      Martě

      Dobrý den, my máme čističku Ionic Care, jsme spokojení. Jako v lese tu asi nemáme:-) Nicméně je fakt, že funguje pěkně, nachytá během dvou dnů v ložnici takového prachu....a to máme ložnici nejmíň prašnou, dalo by se říct, nejčistší z pokojů, protože máme doma dva pejsky a do ložnice nesmí-takže za mě super. Já i dcera jsme alergici, proto jsme ji kupovali, pokud by byly peníze, tak určitě pořídíme do každé místnosti jednu.

  7. 26. 9. 2023 11:17:14
    Ivana P.
    Mluvení přes nos

    Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o radu. Čtyřletý synovec občas mluví přes nos, i když zrovna nemá rýmu. Někdy tak začne mluvit, protože mu něco smrdí, ale někdy i zdánlivě bezdůvodně. Jeho maminka má obavy, aby neměl chronický zánět dutin, poprosila mě, abych se Vás zeptala. Nevíte, čím by to mohlo být a jak mu pomoct?

    • 29. 9. 2023 6:33:53
      Pavla H.
      Ivaně P.

      Dobrý den, šla bych po příčině - asi před dobrého ORL. Možná je jak anatomická odchylka v oblasti dutin, tak důsledek prodělaných akutních zánětů (trvale zvětšená mandle), alergie či potravinová intolerance (děje se to občas...jak píšete). Vypozorovat zda jej bolí hlava, sekret z nosu, noční chrápání...Pomoci může přírodní medicína,ale musíte vědět co léčit (homeopatika i bylinky..).Vnukovi pomohl na zvětšenou mandli Lymphomyosot ...no a posilovat imunitu, ,posilovat imunitu, posilovat imunitu...

      • 30. 9. 2023 20:58:57
        Ivana P.
        Pavle H.

        Hezký večer, Pavli, děkuji za odpověď. Předala jsem ji švagrové a kopíruji ještě doplnění od ní: On právě na začátku léta zánět dutin měl a doktorka říkala, že se to rádo vrací, jak se to jednou u dětí udělá. Proto plaším. Byl tehdy na rtg, dostal antibiotika. Odchylky vyšetřovat na orl nechci, to bych mu udělala větší trauma než prospěch a někteří doktoři vidí odchylky všude. Proto hledám cestu, jak se vyhnout dalším rtg a atb. Rýmy měl, ale ne tak výrazné, aby to stálo za řeč, spíš častěji mírné, rychle přecházející. Tak hledám cestu, jak mu pomoct, aby se mu neusazovaly v dutinách. Smrkat umí. Občas ho hlava právě bolí, to pak více vnímám, jak mluví přes nos. O zvětšené mandli dětská doktorka ani orl lékaři nemluvili a nerada bych šla cestou odstraňování. Hledám prevenci, je to jinak zdravý kluk.

        • 1. 10. 2023 4:55:17
          Pavla H.
          Ivaně P.

          Dobré ráno,
          jj přesně....nejlepší je prevence a nenechat se vyplašit.Vůbec se to nemusí vracet, ať bylo příčinou cokoliv,tak když dostal ATB asi byla ve hře bakterie (teda doufám,že snad většina doktorů to nepíše jen tak....).V prevenci (ale i léčbě ) je řada možností, od kolostra,přes Citomix či Gunaprevac, vit.D, včasné nasazení š.solí a homeopatik, do nosu mořskou vodu (konc.dle aktuálního stavu), lichořeřišnice....Hodně školkových dětí je často na hromadě,ale rodiče je posílají nedoléčené nebo nemocné a pak si to předávají celou sezonu....Tak snad bude chlapeček O.K.

          • 1. 10. 2023 9:51:01
            Ivana P.
            Pavle H.

            Děkuji za tipy, Pavli. Věříme, že bude ok - je to silný kluk, který žije na venkově v blízkosti zvířat a imunitu si posiluje přirozeně i stykem s nimi. Zkusíme ji podpořit i něčím dalším.

  8. 25. 9. 2023 21:00:01
    Ludmila
    Detoxikace

    Janě: To záleží na tom, jak se člověk cítí a zda potřebuje další detoxikaci, já tuto metodu praktikuji řadu let, vždy když se objeví nějaký zdravotní problém, nechám se změřit od detoxikační poradkyně a dle nálezu užívám přípravky. Když se cítím dobře, nenavštěvuji poradkyni. Ludmila
    Ludmila

    • 26. 9. 2023 11:07:37
      Jana
      Ludmile

      Aha, dobře, děkuji moc za odpověď.

  9. 24. 9. 2023 17:03:30
    Ludmila
    Detoxikace přípravky Marion

    Janě: Ano já mám již mnohaletou zkušenost s přípravky Dr. Jonáše a vždy účinek - také jsem měla to co popisujete, že mozek nedával ty správné signály. Pak na sobě pozoruji změny, poslední dobou až neuvěřitelné - ty přípravky v mém případě fungují. Ludmila.

    • 24. 9. 2023 19:04:01
      Jana
      Ludmile

      Děkuji za zkušenost, jen mě trochu "vyděsily" ty mnohaleté zkušenosti. Znamená to, že je nutné to užívat několik let?

  10. 24. 9. 2023 13:57:39
    Jana
    Měření toxinů

    Krásný den všem:-) Nedávno jsem byla na měření toxinů dle dr. Jonáše a mimo jiné mi vyměřila paní toxiny v mozku a že prý mozek nedává ty správné signály orgánům nebo naopak, teď nevím. Nejdřív jsem byla skeptická, ale vzhledem k postupně ( v řádu let) přibývajícím potížím ohledně nervů mi to začíná zapadat. Máte s tímto někdo zkušenost? Nebo třeba i s jiným měřením?

    • 25. 9. 2023 4:23:01
      Pavla H.
      Janě

      Dobrý den, kdysi jsem užívala několik preparátů původních Joalis,ale bylo to mj.doplněno i TČM a homeopatiky (měření EAV) v souvislosti s protilátkami (mírné zvýšení proměnlivé ve všech třídách) proti chlamydiím (bez klinické nemoci). Popravdě protilátky vymizely až po dalších 3 letech, kdy jsem se zaměřila spíš na celkovou imunitu, kvalitní stravu a přestala se tím zabývat. Nechci to hanit, Marion neznám (a paní Ludmila opakovaně píše,že je spokojená).Moje známá masérka léčitelka,velmi citlivá,vnímavá na energie,léčila už svojí přítomností a dotekem......užívala Joalis na problémy po borelioze asi 4 roky a nakonec mohla začít nové kolo...tak to vzdala. Pokud bych do toho šla, tak nic jiného (byliny, homeo apod.) protože pak nebudete vědět, co vám pomohlo.A pokud dojde k přechodnému zhoršení, což může,tak nebudete vědět, zda jste třeba akutně nějak nemocná nebo jsou to tzv. detoxikační účinky. Ale pokud jste rozhodnutá do toho jít,tak tomu musíte věřit a vydržet nějakou dobu než posoudíte,jak vám bude....Držím palec.

      • 26. 9. 2023 11:10:04
        Jana
        Pavle

        Moc děkuji za odpověď, ktera se mnou rezonuje. Jsem ráda, že tady jste:-)

Přidat komentář
Kontrolní kód