Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 14. 8. 2023 12:31:35
    Jana
    Kašel

    Dobrý den, co mohu ještě dát synkovi na kašel? Trvá už dva týdny, normálně jsme schopní se ho zbavit během 4-5 dnů. Dáváme Oscillo, Ferum phosphoricum, Kalium bichromicum, má i žlutou hustou rýmu, občas vykašle nažloutlý hlen. Jinak jako vždy cibulový caj, tymianovy domácí sirup, aromaterapie, mazání hrudníku a zad, nahřívání soli.....a prostě kašel pokračuje dál....ve dne, v noci, doma, venku....prave se mi dost těžko určují homeopatika....už jsem i koupila Mucosolvan, ale i Stodal, může se to kombinovat, nebo mám dát jen jeden, prosím?

  2. 14. 8. 2023 10:49:03
    Lebenhart
    Zdeňce:

    Zkuste Belladonu 30 - ta se používá mj i na přehřátí a klasický úpal. JInak typově Calcarea iodata nebo Calcarea sulphurica. To ale bez Vaší přítomnosti a rozhovoru nemohu určit, pouze tipnout. To pak ve potenci 200 1x za měsíc... Le.

    • 14. 8. 2023 22:00:15
      Zdeňka
      Le

      Dobrý večer, moc děkuji za odpověď Zdeňka

  3. 14. 8. 2023 9:02:53
    Zdeňka
    Přehřívání organismu

    Dobrý den, prosím poradíte,co bych mohla udělat pro zlepšení? Jsem žena, 66 let. Již delší dobu mám problém s přehříváním organismu a nezvládám už teploty nad dvacet stupňů, když mám jen třeba sekat trávu na malé zahrádce. Je mi hned horko, příšerně se potím včetně vlasů a mám pocit, že zkolabuji. Musím se uvést do klidu a pak se pomalu rovnám. Během letních měsíců jsem zalezlá doma a ani ven nemohu, jako by mi chyběl kyslík. V brzkém dětství jsem bývala zase pořád studená a naopak se mi neprohřívaly končetiny. Moc děkuji za každou radu. Zdeňka

    • 14. 8. 2023 11:38:27
      Pavla H.
      Zdeňce

      Dobrý den, poruchy termoregulace mohou souviset s nedostatečností jater a také mj. se štítnou žlázou. Mám svoje bohaté zkušenosti....vysoké teploty už od mládí těžko toleruji, snadno se přehřeju (i se zvýšenou teplotou). Souvislost s játry je (u mne) nabíledni....a moje š.ž. sice taky v normě momentálně ale také ji musím hlídat a ošetřovat....Co pomáhá mě...netlačit na sebe, nepřetěžovat se v tyto dny fyzicky...ano jdu ven ) a to i svižně),ale hned ještě za tmy a pak max. do oběda. Z homeo jak píše Le tak Bella, Mellilotus AKH právě na tyto stavy je super, v prvotní fázi (nástup horkosti )i Aconitum a zajímavá je i Sanguinaria (na předpis). Zkuste se stravovat podle Vaší ajurvédské konstituce....a respektovat orgánové hodiny a roční období.

      • 14. 8. 2023 22:02:17
        Zdeňka
        Pavla H.

        Dobrý večer, moc děkuji za informaci a radu

  4. 14. 8. 2023 8:22:49
    Lebenhart
    Martě:

    Pokud jde o produkty Guna, tak určitě G. Awareness + produkt Diochi - Venisfér. Le.

  5. 14. 8. 2023 8:14:22
    Marta
    Po CMP

    Dobrý den všem, muž (50 let), 6 let po mrtvici, pretrvava unava, slabost, nocni zravost, unava - točí se mu hlava, hypertenze, zalékován - statiny, Concor atd. Děláme co můžeme, dochází na Bicom, jídleníček, je prosím ze Schusler soli neco co mu zaradit - Magnezii, Ferr, Calc Ph + Fluor...? Případně, pokud by p. doktor dal tip i na Gunu, kdysi myslím jsem cetla Guna Vein (jeste puvodní skvela Návstěvní kniha), ale napdlo mne Guna Flam a lymfo. děkuji a přeji slunný den všem:-)

  6. 13. 8. 2023 14:41:32
    Marie
    Porucha sluchu

    Dobrý den, prosím mám poruchu sluchu pravé ucho, ozvěny, vadí vyšší tony, málo slyším, před 10 dny lokální anestezie v celé ústní dutině, z důvodu hloubkového čištění dásní. Třetí den po tom začal tento problém. Může to mít spojitost? Výplach nepomáhá.., moc děkuju za jakoukoliv radu. Marie.

  7. 12. 8. 2023 20:38:48
    Oli
    Cysty a zatvrdliny

    Srdecne dakujem za rady pan doktor.
    Aj tak zvazujem sa k vam objednat . Je to sice pre mna hodne daleko ale to moje zdravie za to stoji.

  8. 12. 8. 2023 13:21:30
    Mirec
    Hemoroidy

    Dobrý deň chcem sa spýtať čo by ste odporučili na hemeroidy plus celková slabosť ? Ďakujem krásne za pomoc

    • 13. 8. 2023 7:29:37
      Pavla H.
      Hemeroidy

      Dobrý den, jde o důsledek určité stagnace energie v těle a ochabování. Mají hodně příčin,ale taky společných znaků.najděte si tzv.režimová opatření, dost tekutin a přiměřeně vlákniny (nadbytek také není úplně dobře) a dostatek pohybu. Posilování cév podpoří pohanka (resp.) rutin, např. v přípravku od NOW FOODS, křemík třeba v čaji z přesličky homeopatika (bohužel receptové) jsou aesculus hippocastanum 9 a hammamelis 9 (ten výborně rozpouští již vzniklé tromby) aj.homeo dle příznaků např. při otoku rhus tox. 9 (blíže na www.kezdravi.cz - v manuálu najdete hemeroidy).co dál....vnitřně při krvácení čípky hemagel procto, gely s dubovou kůrou, vilínem apod. Projímadla jen vyjímečně v akutním stavu a jen šetrné- glyc.čípek nebo zaječická. Zkuste se stravovat podle své ajurvédské konstituce a zkuste ubrat plyn... nedělat nic ve shonu a netlačit na sebe. K té slabosti se nedovedu vyjádřit...může mít spoustu příčin, dovedu si tu kombinaci představit u staršího člověka,jako důsledek ubývání životní síly, zpomalení metabolismu...apod.

  9. 12. 8. 2023 9:12:15
    Lebenhart
    Oli (oprava):

    Pardon, potence 15... Le.

  10. 12. 8. 2023 9:11:03
    Lebenhart
    Oli:

    Ano potence 25 je vhodná, klidně 3x denně a dlouhodobě...
    Ohledně Vás, je to složitější... pokud chcete homeopatii, tak doporučuji Thuya AKH - dle návodu nebo Thuya 15 (2x denně 3 kuličky dlouhodobě). Le.

Přidat komentář
Kontrolní kód