Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 22. 3. 2024 9:37:19
    Jana
    Nosní mandle

    Dobrý den, měla bych otázku ohledně nosní mandle u 5 leté dcery. Přes zimu máme obrovské trápení s nosní mandlí, kdy ve školce vydrží tři dny a následně je nemocná 14 dnů, paní doktorka neustále dávala ATB, jelikož udělá CRP a má ho vyšší. Vyšetření imunologie v pořádku, alergologie v pořádku. Používáme každý den konvičku, která nám pomáhá dostat ven opravdu žluté hleny. Jakmile přichází jaro, dcera se zlepšuje. V květnu by jsme měli podstoupit odstranění nosní mandle. Dle několika ORL je nosní mandle velká a musí ven, všelijaké kapky i s kortikoidy bohužel nepomohla k zlepšení. Dokonce přes zimu, opravdu v noci špatně dýchala kolikrát i vynechávala dech, chrápala no šílené to bylo. Dnes už spí v klidu, ale ráno i když méně opravdu hleny konvičkou dostaneme ven. Mohu Vás požádat jaký máte názor na odstranění? A co bych mohla pro dceru užívat? Děkuji mnohokrát a přeji nádherný den. Děkuji Jana

    • 22. 3. 2024 12:14:47
      Pavla H.
      Janě

      Dobrý den, před časem něco takového trápilo vnuka...pořád dokola. nyní je na tom o mnoho lépe, s věkem dítěte nosní mandle zmenšuje a problémy by mohly odeznít. vnuk užíval Lymphomyosot. Pan doktor se tomuto tématu věnoval zde - zadejte si do vyhledávání "nosní mandle" a najdete podrobný popis jak toto doporučuje řešit.

  2. 21. 3. 2024 12:12:51
    Lenka Holišová
    ATB na streptokoka bez příznaků nemoci

    Dobrý den, prosím o radu. Dceři paní doktorka předepsala ATB na streptokoka. Je bez příznaků, ale nyní jí dělala preventivní stěr z krku a byl pozitivní. Bolesti v krku s teplotou měla před měsícem, ale po třech dnech byla bez teplot a týden se doléčila doma. ATB jsme začali dávat, ale nemám vůbec dobrý pocit, že je potřebuje. Je možné je po dvou dnech přestat užívat a přejít na homeopatickou léčbu, nebo už je lepší je dobrat? Mockrát děkuji za radu.

    • 22. 3. 2024 4:14:57
      Pavla H.
      Lence Holišové

      Dobrý den, antibiotika podle mne není nutné dobírat.... Streptokoka má v krku velká část populace ani o tom neví. Kromě homeopatik jak radí p.doktor bych se zaměřila na celkové posílení imunity a z přírodních možností léčby lze s úspěchem použít lichořeřišnici vnitřně a na kloktání či potírání mandlí např. dračí krev, propolis, actimaris.

    • 21. 3. 2024 16:56:41
      Lebenhart
      Lence Holišové:

      Belladona 15 3x3 kuličky , 2 tubičky, Streptococcinum 30 (na předpis) 1x denně 3 kuličky, 1 tubičku. Le.

  3. 20. 3. 2024 21:15:42
    Alena
    Altern. náhrada

    Dobrý den,
    maminka léta konzumuje léky Adjuvin a Mirzaten předepsané od psychiatra. Existuje nějaká alternativa, která by se dala takto od boku poradit? Ráda bych ji od těch chemických koktejlů pomohla, tak zkouším.. Ale jsem si vědoma, že bez osobní konzultace to nepůjde.

    • 21. 3. 2024 3:32:46
      Pavla H.
      Aleně

      Dobrý den, hlavní je aby to chtěla sama maminka. Vysazovat se musejí postupně, s vědomím (nemusí souhlasit.....je to vaše zdraví a vůle) lékaře a domluvit se s ním na snižování (kvůli abst.příznakům). Záleží na věku maminky, dalších nemocech, zda bere i jiné léky, její možnosti zapojit se do aktivnějšího života. Mezi významné přírodní AD se řadí (a to i na základě provedených solidních studií) extrakt ze šafránu (Saframyl) a také magnolie, výtažek z Ashwagandy. Slo by vyzkoušet i čisté CBD nebo pro méně závažné případy Psychoregen. Důležitá je konzumace dostatku es.aminokyseliny tryptofanu (jako prekurzoru serotoninu), v prvé řadě ze stravy...příp.i jako doplněk. Zásadní je pobyt venku, v přírodě, kontakt se stromy, zemí, sluncem, vodou...vemte ji často do lesa (pokud to jde, nebo do parku apod), kontakt se zvířaty (stačí morčátko, či kočička, kanárek )....co ji dřív bavilo...knihy, hudba, ruční práce, pohyb ? sport ?...a co když nemůžu,...vždy si najít náhradní program (i za ten sport to jde....jakýkoliv pohyb se počítá).

      • 22. 3. 2024 14:20:05
        Alena
        Pavle H.

        Pavli, děkuji Vám za odpověď. Mamce je 68, pohybu má přebytek, je často venku (každý den vnoučata, pes). Vysadit léky by sama chtěla, je si vědoma té chemie. Spíš tam je ten mnohaletý užívací návyk a to, že když spolkne pilulku, podvědomě ji to uklidní. Děkuji za tipy.

        • 23. 3. 2024 6:18:01
          Pavla H.
          Aleně

          To je skvělé Alenko, že je maminka tak čilá....a sama chce. určitě to vyjde....na ty obavy z vysazení by šel možná využít ten Psychoregen, dosáhne určitého nadhledu a vnitřního klidu (ráno a večer na klidné spaní. Mě pomohl v období, kdy umíral a zemřel tatínek a bylo toho na mě moc. A taky některá vybraná homeopatika...neklid z očekávání Argentum, Ignatia na paradoxní jednání...něco chci a bojím se, couvnu, rozběhnu se a tak dokola. No Arsenicum a Aconitum ty jsou spíš na vyhrocené stravy úzkosti a strachu. a ještě jsou dobré Bachovy krizové esence (sprej). Z jiných metod...asi by bylo dobré (je to jistě její osobní a soukromá věc,možná ale o tom víte)...aby si zpracovala důvod, proč k depresím došlo....nějaké trauma co si nezpracovala....Tak budu držet palce.

          • 25. 3. 2024 11:17:30
            Alena
            Pavle H.

            Děkuji Vám, Pavli, moc za tipy. Určitě s mamkou probereme a zkusíme.

  4. 19. 3. 2024 12:05:41
    Pavla H.
    Jirkovi

    Dobrý den,
    v Kontaktu nahoře je uvedeno, že dovolená je plánovaná nyní na 18.3. - 19.4. Zároveň ve které dny můžete volat na objednání (snad to platí,nevím)

  5. 19. 3. 2024 11:53:39
    Jirka
    Syn Astma

    Dobrý den pane doktore. Velmi rád bych se k Vám chtěl objednat se synem 6 let a to s astmatem. Z videa s Tomášem Lukavcem jsem zjistil, že jste teď na Srí Lance, ale vůbec nikde nemohu dohledat do kdy tam budete. Zkoušel jsem volat na číslo k Vám do ordinace a je hluché. Budu moc vděčný, zda se k Vám budu moci co nejdříve objednat, docela to spěchá :(
    Přeji Vám krásnou dovolenou.

    • 19. 3. 2024 14:57:15
      Jana J.
      Jirkovi

      V rubrice Aktuálně, je více info o dovolené pana doktora...

  6. 19. 3. 2024 5:55:17
    Pavla H.
    Janě J.

    ❤️ ❤️ ❤️ A právě jsem v sobě objevila "ajťáka"...krásný slunečný den...dnes ráno trochu přituhlo,venku bylo fajn...jen je mi líto těch kvetoucích stromů a keřů...(to už na srdíčko moc není)

    • 19. 3. 2024 9:37:34
      Jana J.
      Pavle

      Zkusím to taky ❤️ Včera jsem malé stromečky obalovala netkanou textilií, uvidíme, jak to dopadne..

  7. 18. 3. 2024 15:18:41
    Jana J.
    Lebenhart - nový rozhovor

    Teď koukám, že Tomáš Lukavec má na YouTube nový rozhovor s panem doktorem :-) Jdu shlédnout.....

  8. 18. 3. 2024 9:48:37
    Pavla H.
    Homeopaté

    Přeji všem krásný den....pokud by to někomu pomohlo v hledání, tak na stránkách www.budtezdravi.cz je v záhlaví pod ozn."homeopatická pomoc" seznam lékařů i lékáren dle okresů. I některé lékárny se kromě prodeje věnují poradenství, nebo by mohly na někoho nasměrovat.

    • 18. 3. 2024 10:24:11
      Jana J
      Pavle

      Krásný den Pavli, u nás ráno na nule, ale teď je skoro horko:-) Osobně moc děkuji za info, to se rozhodně hodí.. Většinou jsem chodila na Svět homeopatie, pak jsem dle Vašeho doporučení přidala Ke zdraví, tam jsem teď objednala i soli.

      • 18. 3. 2024 11:46:04
        Pavla H.
        Janě J.

        Hezký den Jani i Vám...u nás ráno lehký mrazík,ted už krásně sluníčko, to mi vždy dobije baterky..."ke zdraví" jsem objevila před pár lety, web je teď inovovaný a má vylepšený a řekla bych celkem kvalitní manuál. jinak hodně homeo informací je na www.vilcacul, to je celkem rozsáhlý web a dokonce info o solích je tam snad nejpodrobnější, co jsem kde našla, vč.indikací.

        • 18. 3. 2024 11:53:55
          Jana.J.
          Pavle

          Vilcacul taky neznám, moc děkuji, Vy jste opravdu studnice informací a moudrosti. Jdu tedy studovat:-)

          • 18. 3. 2024 12:32:28
            Pavla H.
            Janě J.

            Jani...díky...no s tou moudrostí bych si nebyla tak jistá.....(spíš mnohdy drsně nabyté zkušenosti....)...a taky nezapomeňte, že jsem už "stařka dobračka" co něco pamatuje.....

            • 18. 3. 2024 15:13:20
              Jana J.
              Pavle

              A ještě máte smysl pro humor.-) Poslala bych srdíčko, ale stále mi to nejde....

  9. 17. 3. 2024 16:27:37
    Mirka
    bicom

    Dobrý den, jaký máte názor na přístroj Bicom? Dcera chodí přes rok, už ke druhé paní(jsou Mudr) a účinek někdy nepatrný, spíše žádný(ale na peníze účinek značný)? Příčiny pojmenují,ale dál bez výsledku. Jak se chránit pře černým kašlem, hlavně neoč. dítě 2r.(to nemůžeme ted nikde říct)?
    Doporučení k různým dotazům, že si má člověk zajistit různá vyšetření,aby se něčeho dobral...jak to udělat, bez žádanky(známostí) skoro nikde neberou. Najít homeopata, který by bral, na toho jsme nenarazili.

  10. 17. 3. 2024 9:48:42
    Magda
    Spálová angína - nutná ATB

    Hezkou neděli, prosím o radu: 4letá dcera od pátku nejdříve zimnice, bolest v krku, teplota max. 38, dala jsem belladonnu, měla rudé hrdlo, v sobotu už byly čepy, tak jsem přidala mercurius solubilis. Dnes se probudila a má osypaný obličej a hrudník drobnou krupičkou (taky se škrábe v hlavě), ale jinak normálně funguje, hraje si, maluje, teplota není, čepy zmizely. Známý pediatr podle fotek soudí, že je to spálová angína, doporučil doléčit penicilinem, aby nebyly nějaké komplikace později... Chci se zeptat, zda je to nutné, do ATB se mi moc nechce... Děkuju

Přidat komentář
Kontrolní kód