Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 16. 4. 2024 22:01:25
    Martina
    Vracející se bolest v krku

    Dobrý den,
    i přes suplementaci kvalitních doplňků neustále vracející se bolest v krku. Na vyšetreních vždy vše v pořádku.
    Jak podpořit ze strany homeopatie?

    • 17. 4. 2024 3:43:16
      Pavla H.
      Martině

      Dobrý den,
      klíčem je najít příčinu...i když to nemusí být jednoduché. Zkuste si odpovědět....kdy to začalo, jak vypadá sliznice, čepy na mandlích, jiné příznaky místní (ORL) nebo celkové. Namátkou může to souviset mimo akutního infektu i třeba s alergií, dehydratací, vliv hraje i věk a hormonální změny vč.atrofie sliznic, taky reflux....na www.kezdraví.cz je homeo manuál. Pokud nejste nemocná, zkuste třeba Poumon histamin CH denně ráno, pijte dost čisté vody, a pamatujte na to,že i některé byliny vysušují nebo alergizují...

  2. 16. 4. 2024 10:51:41
    Jana
    Apríl

    Hezkýýýýý....podobné historky máme v rodině taky :)....hezky se jim to bortí. Jen houšť!!!

  3. 16. 4. 2024 10:13:41
    Pavla H.
    Opožděný apríl

    aneb není doktor jako doktor....Třeba vás to pobaví....v den, kdy jsem před rokem zbytečně absolvovala hysteroskopii, mi přišla SMS z gynekologie. nevadí mi, že se paní doktorka utnula v diagnoze...i když s jejími zkušenostmi a kvalitním ultrazvukem by se to stát možná nemuselo. Vadilo mi to, že ani nepřipustila moji variantu (atrofická aliznice)...a hned mi řekla... počítejte s tím, že si vás zavolají z onkologie...Ano je to i moje chyba , že jsem se nechala ochromit strachem a zmanipulovat (protože co když....). Lékařka, která zákrok prováděla, při sono hned vyslovila to,v co jsem já doufala....po zákroku do 2 hodin přišla usmátá,a odsouhlasila mi i přírodní léčbu. Výsledky mojí dr.zaslali....ta se ani neozvala třeba, že je ráda že to tak dopadlo...nebo nevím...a teď....hádejte co bylo v SMS " V zájmu vlastního zdraví se objednejte na preventivní prohlídku"....v zájmu mého zdraví (hlavně mentálního) už mě tam neuvidí.

  4. 14. 4. 2024 22:52:03
    Miluše
    Hekla a céčko

    Pavli, ta Hekla mě zaujala, už jsem o ní kdysi slyšela.
    Jestli jsem dobře pochopila, tak potenci 30CH a 1x týdně?
    A Radce děkuji za připomenutí céčka

    • 15. 4. 2024 4:26:42
      Pavla H.
      Miluši

      Dobrý den, on tam právě nepíše frekvenci podání (možná týdně...)....co já vím....Mě pomohla CH 15 ale byl to váček pod zubem, bolest a celkový nekomfort v té oblasti...Dala jsem 15 2x denně druhý týden 1x denně...Váček zmizel a nějak se to "rozehnalo". (nejsem studovaný homeopat...třeba se ozve dr.Le).
      Jinak k tomu deficitu živin...je to složité, starý člověk už nemá tolik slin, trávicích štáv, enzymů, je dehydrovaný,spousta faktorů....bolest, léky na nemoci.... většinou je tam deficit vit.D, hořčíku, Se (ten chybí nám všem), zinku ale i vit. B komplexu....atd atd.(vč.toho céčka). Vím jak se stravoval můj táta v 90 letech....a to byl chodící, až ulehl, bylo to ještě horší. Moc Vám přeju aby se mamince ulevilo....

  5. 14. 4. 2024 16:30:20
    Radka
    Miluši

    Dobrý den,

    pokud mohu poradit, nasaďte mamince dostatečné množství vitaminu C nejlépe v organické podobě (organismus ho dobře vstřebá). Doporučuji denně!! užívat - kvůli dobré stravitelnosti maminky raději šťávy z rakytníku, citrusové plody asi citrón nejlepší - štávy, rybíz, brokolice dělaná v páře, zelné listy v páře atd.
    Zní to banálně, ale VITAMIN C je velice důležitá a prospěšná nutriční látka, která se účastní široké škály metabolických procesů v těle. Bohužel jeho význam je často a bohužel někdy i samotnými lékaři podceňován. Dostatek vitaminu C v organismu brání vzniku řady nemocí (záněty, infekce apod.) nebo má schopnost je vyléčit! Vlastní zkušenosti v rodině.
    Naopak jeho nedostatek (jelikož jak je známo tělo si jej samo vyrobit neumí) zvláště u starých lidí pak denní nutricí není možno zajistit jeho potřebné množství v organismu, tudíž je potřeba ho dodávat jiným způsobem.
    Již v historii byl popisován nedostatek vitaminu C -kurděje. Mnoho příznaků u starých lidí i v dnešní době naznačuje právě kurděje: kvácením dásní, pomalé hojení ran, měkké kosti, viklající se zuby, vřídky v ústech, úbytek hmotnosti únava atd.
    Možná je i nitrožilní léčba vitaminem c.

  6. 14. 4. 2024 13:31:21
    Hanka
    Haně Š. Dcera 5.5 let s epilepsií

    Dobrý den, febrilní křeče odezní věkem. Také syn je prodělal 5x, i v 5,5 letech poslední. Naštěstí z nich pak už vyrostl. Vše jsme přečkali bez antiepileptik. Pozor - zpomalují vývoj.

  7. 14. 4. 2024 5:07:54
    Miluše
    Zánět v dásních

    Dobrý den, prosím o radu, jak vyřešit nejspíš už dlouhodobý zánět v dásních od starých nevytrhaných kořenů bez ATB. Jde o ležící, nekomunikující, skoro devadesátiletou maminku, možná neváží ani 40kg, ale jinak je při chuti a v klidu. Kromě zácpy nic závažného neřešíme. Vlevo nahoře má nateklou dáseň, ze které občas vytéká hnis a krev. Ani při krmení, ani při čištění nereaguje nijak bolestivě, ačkoli při jiných, pro ni nepříjemných situacích se umí ozvat. Když jsem našla zubaře, který je ochoten to řešit, předepsal jí Amoksiklav 1g (penicilin). Lékárník i obvoďák to vidí jako hodně silné, ale nechtějí do toho zubařovi zasahovat. Já osobně se spolu s nimi obávám, že jí to rozvrátí zažívání. Pokud jsou ATB nutná, zkusím zubaře požádat o něco jemnějšího, pokud něco takového existuje.
    Máte prosím někdo radu nebo zkušenost, jak tohle řešit? Kdysi jsem četla zkušenost s AP, ale tenkrát jsem to nepotřebovala, tak si to nepamatuju
    Děkuji za reakci Miluše

    • 14. 4. 2024 16:39:37
      Radka
      Miluši

      Jsem přesvědčena, že ji céčko pomůže. Přeji mamince vše dobré!

    • 14. 4. 2024 10:00:31
      Pavla H.
      Miluši

      Dobrý den,
      chápu Vaše obavy o maminku....stran ATB bych se raději ještě poradila na jiném pracovišti zubním (čím výš, tím líp...), přece jen PL ji zná nejlépe....magistr ví často víc než lékař....Amoksiklav je ATB, které se na takové věci předepisuje, tam jde mj.i o jeho sílu a možné nežádoucí účinky. Ideální by bylo udělat kultivaci. S AP Vám neporadím....ale tady jde o čas, a asi bych se na ni nespoléhala. Pokud je schopná si ústa vyplachovat,tak odvar ze šalvěje, doporučila bych určitě některý z přípravků Actimaris (roztok či gel)- působí přímo na baterie,hojí a nemá vedl. účinky, také se dá použít naředěná dračí krev. Z homeopatik mě napadá Belladona 9 a Mercurius solubilis 9 (3x3 od každého). Výživa - je nezbytné zabránit úbytku váhy, hlídat hydrataci. nevím, jak se stravuje,ale musí mít jak dost energie tak i bílkoviny - pro hojení nezbytné!! Nutridrinky jsou dost problematické, dobrý kompromis je Fantomalt a Protifar (či jiný čistý protein). Probiotika bych dala taky.

      • 14. 4. 2024 11:06:55
        Pavla H.
        Miluši

        ještě přidávám odkaz , na základě kterého jsem zjistila, že Hekla lava je také velký zubní lék....
        homeopatie.cz/hekla-lava
        a to včetně abscesů dásní. Vyplatí se mít doma....

  8. 12. 4. 2024 18:10:39
    Jana J.
    Zarůstání nehtů

    Hezký den, nejsem si úplně jistá, že to bylo tady, ale asi ano - homeopatikum na zarůstání nehtů. Tedy spíš proti zarůstání:-) Nemohu to najít.....

  9. 11. 4. 2024 12:00:53
    Pavla H.
    Inspirace láskou

    Jani je to přesně tak, aneb vrána k vráně sedá.....A dnes posílám jednu inspiraci všem hledajícím....Za týden to bude už 6 let, kdy odešel...přesně si na to vzpomínám, je to navíc den výročí úmrtí mojí milované babičky....a tohle video je jedním z mých oblíbených...."láska je vším...."
    https://youtu.be/Zao2tP-GG6k

    • 11. 4. 2024 16:41:01
      Jana J.
      Pavle

      Už 6 let? To snad ani není možné. Další úžasný člověk....Bylo mi líto, že jsem ho nepoznala osobně....

  10. 11. 4. 2024 3:53:53
    Pavla H.
    Janě J. a Martině M.

    Krásný den...jsem rád, že se tady scházíme opakovaně už tolik let...(no já budu asi aspirovat na "vykopávku roku",pamatuju svoje první příspěvky a dotazy někdy v r. 2009-2010).
    Stránky JJ znám také a některé recepty jsem zařadila....Jani tu sůl používám také už roky právě na oblast ledvin...mám našité plátěné pytlíky , které zavážu a sůl se nevysype.
    Martinko...přeju at je Vám brzo dobře a zas vyrazíte někam do přírody...

    • 11. 4. 2024 9:37:13
      Jana J.
      Pavle

      Dobrý den Pavli, vy jste naše dobrá víla a ne vykopávka:-) No, já tu moc dlouho nejsem, sice už nějaký čas to tu okukuju, ale neměla jsem zpočátku odvahu se zapojovat do diskuse:-) Taky znáte JJ? Teeeda, je nás tu už víc, ale ono je to asi logické, že kdo je naladěn na přírodní léčbu, dostává se i k dalšímu, co s tím souvisí. Taky bych Vás ráda poznala, třeba se někdy potkáme v Klatovech ... přeji krásný slunečný den a taky slunce v duši, jak říkával jeden pán na tv obrazovce.

Přidat komentář
Kontrolní kód