Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 18. 7. 2023 13:36:39
    Marie
    Homeopatikum

    Dobrý den pane doktore, poprosím o váš názor. Jaká značka homeopatik je nejčistější? zatím mám u dětí a u sebe zkušenost s homeopatiky AKH. Děkuji za váš názor. Marie P.

  2. 18. 7. 2023 12:29:32
    Renata Polakova
    ADHD

    Prosím,má dcera,29 let,si m,šli že má ADHD,podle příznaků.Prosim jaké homeopatika by mohla užívat.Deluji

    • 18. 7. 2023 21:06:28
      Lebenhart
      Renatě Polakové:

      Třeba GUNA Awareness 2x15 kapek- 3 lahvičky. Mám s tímto polykompozitním homeopatikem dobré zkušenosti u ADHD.. Je na Recept. Lepší varianta by byla autopatie - nastavená u autopata.

  3. 18. 7. 2023 11:33:06
    Jana
    Žába

    Krásný den, nevíte někdo, jak je to s logem žáby na potravinách? Četla jsem názory pro i proti, ale kde je pravda, netuším....

    • 19. 7. 2023 5:10:42
      Pavla H.
      Janě

      Dobrý den ,

      nevěřila bych až tak poplašným zprávám...nicméně je třeba si uvědomit pár faktů
      1) proč byla tato značka vytvořena a čemu slouží www.rainforest -alliance-org.
      2) loga používaná na obalech potravin by neměla klamat spotřebitele je to odpovědnost výrobce
      Kulaté logo se žabičkou a s nápisem RAINFOREST ALLIANCE PEOPLE & NATURE najdete na výrobcích, které obsahují složky, pocházející z farem, splňující požadované standardy Rainforest Alliance a jsou certifikovány.
      Tam je důležité to slovo složky....protože i taková nař.studentská pečeť může obsahovat třeba jedinou složku odpovídající a zbytek naprostý humus.
      3) jistěže existuje i zneužitelnost aby výrobce nalákal ke koupi..

      4) nakupuju potraviny podle jejich složení a původu, tak nějak to už mám osahané...a hlavně skutečné potraviny, žádné polotovary apod.
      To je čistě můj osobní pohled na věc....že je třeba zůstat nohama na zemi .

      • 19. 7. 2023 14:59:02
        Jana
        Pavle

        No to je právě to, čemu dnes věřit....oficiálně nám jsou předkládány různé informace, a ne vždy jsou pravdivé. Já už jsem se naučila nedůvěřovat a snažím se vždy hledat víc zdrojů, víc názorů...někdy se to ovšem děje těžko....na druhou stranu bych nerada spadla do módu přílišné podezíravosti, také proto zjišťuji kde můžu. Děkuji každopádně moc za odpověď, prostě víc hlav víc ví:-)

        • 20. 7. 2023 4:02:35
          Pavla H.
          Janě

          Já na potravinách tyto loga nehledám....jak jsem už psala, nakupuju pouze moji osvědčenou kvalitu. Např.i lokální a místní farmářské výrobky. Potom ze světa opět jen to co znám ( to většinou v Kauflandu kde mají velký výběr i bio zeleniny a ovoce za slušné ceny).Fázi čtení etiket v obchodech mám za sebou,ale je velmi důležitá proto,aby si člověk udělal obrázek a pak už chodil najisto (mj,např.mléčné výrobky). Pokud by výrobce uvedl na obale něco,co tam nepatří - falešná reklama, tak jsou na to patřičné orgány (ČZPI)
          Když jsem zmínila tu čoko,tak jako kávu ji miluji, baví mě, a nakupuju buď na spec. e-shopech, kde dostanu i třeba oceněné plantážní čoko z různých částí světa, a když jednou ochutnáte...tak je to jiný level (Pralus,Hachez atd atd). Ale i v kaufu už je třeba Gepa.....Mňam....namažu se, mažu ven a pak kávička s čoko....krásný celý den...P,

          • 20. 7. 2023 9:57:12
            Jana
            Pavle

            Určitě souhlasím s tou lokálností, nákupy u farmářů apod....ano, taky se o to snažíme, ale popravdě se přiznám, že občas ještě koupíme i něco v marketu. Dobré je, že si pěstujeme vlastní zeleninu a fazole, ale uskladněné to dlouho nevydrží-nemáme vhodné skladovací podmínky. Nyní jsem našla jednu farmu, která není od nás daleko, tak to by vyřešilo nedostatek zeleniny v zimě . Vařím, peču, děláme domácí nanuky, kompoty, kvašenou zeleninu, pečivo...ale občas manžel s dětmi mají chuť třeba na kupovaného nanuka. Snažím se, aby pochopili, že kvalita je důležitější než cena, ale ne vždy je to s úspěchem. Proto se stále pídím po různých symbolech, složení apod....říkám, tak si aspoň nekupuj tenhle, co obsahuje tohle....Jinak děkuji moc za nasměrování a inspiraci, rozhodně se podívám po těch čokoládičkách, to je též moje slabost:-)

            • 20. 7. 2023 10:30:13
              Pavla H.
              Janě k čokoládičkám

              Jani, tak jestli mohu doporučit.....tak nešlápnete vedle na cokobanka.cz,lechocolat.cz a naposled jsem objevila fairtradecentrum.cz....no ale já tam prostě nemohu chodit nakukovat moc často.....bych tam nechala majlant. Nicméně souzním s Vámi s tím nakupováním a trochu závidím vlastní zahrádku (ale práci kolem toho znám taky , měli jsme na chatě). Na druhou stranu je super taky nehrotit a dětem nechat občas smlsnout to, co mají ostatní,aby se necítili ošizení. Ale příklady táhnou a když se umí udělat doma dobré jídlo a zdravé,tak si to osvojí. Za neúnavnou propagaci zdravého stravování ve školách (a nemocnicích) ctím Margit Slimákovou...a taky že tepe do těch humusů,které se nabízejí jako "zdravé nápoje a jídlo" .

              • 20. 7. 2023 14:24:42
                Jana
                Pavle

                Děkuji za doporučení, no, taky tam asi nebudu nakukovat příliš často:-) Máte pravdu s tím smlsnutím, důležité je to, co jíme denně a ne to, co sníme občas, že? Ano, já doufám, že naše výchova na nich zanechá následky.-) U nás se taky vařilo denně, a vcelku zdravější jídla, a přenesla jsem si to do dospělosti. Margit je dobrá:-) Práce kolem zahrádky je, to ano. Zrovna ten rok, co mě to začalo konečně bavit, přišly zdravotní potíže, a musím se řídit podle mých zad:-) Ale zas na to je dobrá permakultura, se kterou jsem letos začala. Zjišťuji, že některé úkony skutečně děláme zbytečně....pak to dřina být nemusí...až na to pletí:-)

  4. 15. 7. 2023 21:01:02
    Jana
    Ferrum metallicum

    Dobrý večer, v lékárně jsem dostala lék Ferrum metallicum, paní s anémií, která ho měla objednaný, už anémii nemá, tak ať to prý někomu dají- už jsem tam známá tím, že na vše používám homeo, tak mi hned volali:-) Je ještě na něco, nebo jen na anémii, prosím?

    • 16. 7. 2023 9:02:33
      Lebenhart
      Janě:

      Ferrum metallicum 5 CH - možno brát měsíc, dva dle hodnot hemoblobinu... Ferrum phosphoricum 9 (nebo SS 3) je lepší, (chytřejší varianta). Oboje ne.

      • 16. 7. 2023 11:47:50
        Jana
        Lebenhart

        Děkuji pane doktore, a je i na něco jiného, než na anémii? V lékárně neví.....

        • 16. 7. 2023 17:45:41
          Lebenhart
          Janě:

          Není - v nízké potenci. Ve vysoké (200 a více , to může být konstituční lék.

          • 16. 7. 2023 21:53:16
            Jana
            Lebenhart

            Aha, dobře,ještě jednou děkuji:-)

  5. 13. 7. 2023 11:27:45
    Vanilka
    nadměrné pocení

    Dobrý den,
    prosím o radu, co na nadměrné pocení zvláště v oblasti chodidel a dlaní. na těle pocení minimální. Mám to již od dětství a v létě je to extrém spolu s natýkáním lýtek. Poslední dva roky mám pocit, že se to ještě zvýraznilo. Posledních 7 let velké pocení na hrudi v noci, zvláště dle menstruačního cyklu, to se pak zesiluje. Je mi 46 let.

    • 13. 7. 2023 15:46:17
      Lebenhart
      Vanilce:

      Je třeba to řešit u celostního lékaře nebo léčitele. Tady Vám leckdo lecos poradí, ale každý má jiné zkušenosti a pak má snahu je radit ostatním, někdy to vyjde, jindy ne...

    • 13. 7. 2023 12:16:31
      Jana
      Vanilce

      Hodně pomáhá nejíst maso a cukr, kávu. Stravovat se dle sezóny, tzn. teď v létě jíst spíš syrovou stravu, zeleninu, ovoce.... nejhorší je grilování. Mám něco podobného, je to asi hormonální....

  6. 13. 7. 2023 11:01:18
    Oli
    Nervozita

    Dobry den pan doktor, mozem davat otcovi 83 rokov, Argentum Nitricum?
    Je dost nervozny a vsetko ho rozculuje.Dokaze sa vytocit na banalitach a tym ublizuje okoliu.Pokial ano tak v akom mnozstve .
    Dakujem srdecne za odpoved.

    • 14. 7. 2023 8:49:57
      Lebenhart
      Oli:

      Ano, můžete. 3x denně 3 kuličky, dlouhodobě...

  7. 13. 7. 2023 10:06:46
    Pavla H.
    Janě

    Dobrý den, za mě hodnoty TSH máte jen mírně zvýšené.Endokrinolog by měl vyšetřit ještě min. fT4,fT3 a sono,optimálně i výši autoprotilátek. Rozhodla bych se až podle výsledků, jestliže jsou zvýšené autoprotilátky,pak bych se snažila utlumit AI proces (mě se to podařilo pomocí elixíru Imunex). Jinak lze korigovat velmi úspěšně výkyvy v činnosti š.ž. i bylinnými preparáty (tinkturami) - a to v obou směrech.Inspiraci lze najít např. na tinktura.eu .Měla jsem nečekaný výkyv z hypo do hyper , přes negativní prognozy lékařky jsem už 3.rok v normě....

  8. 13. 7. 2023 9:40:11
    Jana
    Namožená záda

    Dobrý den, prosím, co si mám vzít na akutní potíže se zády? Včera jsem to přehnala na zahoně, dnes nemůžu ležet na levé straně, protože se mi pak pomotava hlava, zjišťuji, že mám o něco víc namoženou levou stranu zad, lopatku, rameno...ale bolí mě celý člověk...Co prosím kromě Arniky Montany?

    • 13. 7. 2023 9:49:20
      Pavla H.
      Janě

      Dobrý den, na akutní potíže ze zády mě pomáhá ajurvédský čaj Goghura od Everest Ayurvéda, z homeo mě napadá ještě Bryonia a Ruta (pokud to jde až do hlavy a od trapézů). Najděte si také na youtube cvičení s Vaclavem Vocaskem..má vynikající cviky na veškeré potíže pohybového aparátu. a ještě konkrétně tento cvik ...mám vyzkoušený.....https://youtu.be/Suo2S0Qml7E

      • 13. 7. 2023 11:25:26
        Jana
        Pavle

        Paní Pavlo, moc děkuji. Čaj teď neseženu, neb nemohu ani řídit, ale ty homeo mám doma. Cvičit bohužel nemohu, ale moc děkuji za rady, jste zlatíčko.

      • 13. 7. 2023 9:49:49
        Pavla H.
        Janě

        Oprava Gokshura

  9. 13. 7. 2023 8:54:30
    Lucy
    Lékařská komora

    a to mi právě přijde postavené na hlavu, že tam lékař musí být, aby je mohl psát.

    • 13. 7. 2023 15:43:17
      Lebenhart
      Lucy:

      Je to holt povinné, to se zde řešilo už před lety, kdy jsem udělal to samý co Hnízdil... Jasně, že je to na hlavu, a co není?..

  10. 13. 7. 2023 7:24:37
    Lucy
    Lékařská komora

    MUDr. Hnízdil opouští lékařskou komoru ... zde kopíruji část z jeho prohlášení z 3.7.2023

    Současně jsem se rozhodl Českou lékařskou komoru, pro hrubé porušování odbornosti a etiky, z mého společenství vyloučit, dnem splatnosti členských příspěvků za rok 2024 členství ukončit a po čtyřiceti letech lékařské praxe přejít na pozici léčitele.

    Odkaz na blog:
    https://www.blogosvet.cz/article/vylouceni-ceske-lekarske-komory-OoauZ?fbclid=IwAR2q-Zt4c0P6H002LQaGKUUOtvT5mUAn4CEAU2VJ5xtimn_uzsJKOyaP0Nw

    • 13. 7. 2023 8:23:31
      Lebenhart
      Lucy:

      Hnízdil je OK. Nepíše recepty... tak je mu komora k ničemu..

Přidat komentář
Kontrolní kód