Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 13. 12. 2023 12:59:57
    Lenka
    Detox

    Dobrý den,
    jak efektivně detoxikovat tělo před plánovaným otěhotněním? Informací je všade plno, že se v tom člověk ztrácí. Jsem vegetarián, snažím se žít zdravě, pravidelný pohyb. Ráda bych zdravému otěhotnění pomohla. Předem děkuji.

    • 14. 12. 2023 3:49:14
      Pavla H.
      Lence

      Dobrý den,pokud žijete opravdu zdravě....kašlete na nějaký detox. Kvalitní strava to je priorita, základní suroviny,lokální a bio potraviny, farmářské produkty .... žádné aditiva, polotovary, pochutiny a sladkosti plné éček.Teď v zimě není navíc vhodná doba na detox ani pro zdravé lidi. K tomu kyslík do těla...tedy pohyb a pobyt venku co nejvíc, dechová cvičení, čistá voda.Pokud jste interně zdravá,tak s ostatním si tělo poradí samo. Když tak bych si nechala udělat základní ukazatele jako je krevní obraz,jaterní testy, moč resp. ledviny.Podle toho by šlo doplnit vitamíny jako B komplex, vhodné železo apod. Z detox věcí by šlo bez rizika udělat kůru pomoci Enterosgelu ( i dvě tuby za sebou), příp. využívat třeba spirulinu. A hlavně se těšte, chystejte a radujte.....vše se bude dít podle vašeho myšlení a zaměření....toˇje můj názor maminky i babičky.

      • 14. 12. 2023 22:45:23
        Lenka
        Pavle H.

        Děkuji za odpověď. Já zapomněla ještě dodat, že se mi dělá ekzém na krku v okolí ohryzku, dále pak občas ekzém na pravé ruce (okolí dvou prstů), a v poslední době i ekzém na obou dolních víčkách. Na tom krku již několik měsíců, prsty a víčka vzdy na pár dnů, poté ekzém odezní, a objeví se zas za pár týdnů. I proto mě napadl ten detox.

        • 15. 12. 2023 3:45:08
          Pavla H.
          Lence

          Tak to je jiná situace, zkuste si odpovědět na pár základních otázek - zda a co jste začala dělat jinak než se objevil, máte potravinové intolerance či alergie.většinou to souvisí se stavem mikrobiomu - tedy charakter a četnost stolice,užíváte nějaké "léky", gynekologické potíže (výtoky apod),ještě jednou projděte vaše stravování. nezačala jste používat nějakou novou kosmetiku. Nejprve bych se snažila najít příčinu....Enterosgel je určitě dobrá volba, lze využívat třeba 2 lahvičky Fungilenu, pak Detoxilen, Enterosgel můžete s odstupem dvou hodin i s těmito přípravky (bude mírnit případnou Herx.heimerovu reakci), Pak kvalitní probiotika. Z jídla vyloučit všechna aditiva, kyselinotvorné potraviny, omezit jednoduchý cukr co nejvíc to zvládnete ...To je tak co mě napadá, co bych asi dělala já. Jo a bacha na histamin.

          • 20. 12. 2023 17:13:34
            Lenka
            Pavle H.

            Pavli, děkuji Vám za odpověď. Jediné, co mě tak napadá udělat inventuru jídelníčku. Zapisovat si, co jsem snědla, aby bylo zřetelné po čem jsou reakce. A zkusím hlídat i ten histamin. Jinak cukr málo, o žádných alergiích nevím, gyn. potíže nezaznamenávám. Z kosmetiky jen bambucké máslo a mandlový olej, ani líčidla nepoužívám. Děkuji taky za tip na duhové kapky.

  2. 11. 12. 2023 12:36:54
    Martina
    knihy

    Dobrý den, potřebuji poradit, která kniha od pana doktora se dá použít jako praktická příručka? Pokud by byla rada jak na boreliozu pro 30letou(elisa nic neukázala,western.borelka,chlamydie), léčba ATB bez úspěchu, Buhnerův protokol...po půl roce velice mírné snížení hodnot:(,Bicom (rok!) snad ani nefunguje(tak na pár dní). Jak na kvasinky na kůži pro 2leté dítě (cukr,lepek minimálně, nekojen,Neocate). děkuji M

    • 13. 12. 2023 9:02:07
      Lebenhart
      Martinovi

      Martine, žádná.. Cesta je vařená autopatie, nebo protokol CDS (Calcker - Zakízané zdraví) Le.

  3. 10. 12. 2023 8:41:35
    Lebenhart
    Návštěvníkům:

    Omlouvám se za měsíční absenci zde v této rubrice - byl jsem vědomě odpojen od jakékoliv práce a povinností. Doufám, že toto mé pojetí "dovolené" chápete. Nyní s novou energií jsem v pracovním nasazení v ordinaci i v přednáškové a článkové činnosti... Le.

  4. 4. 12. 2023 10:32:10
    Pavla H.
    Srí Lanka

    Le : ty fotky mi vyvolaly vzpomínky....z hotelového pokoje jsem měla výhled na oceán, kde nad ránem blikaly lodičky vracejících se rybářů, šumění vln a směsice vůní z vonných tyčinek, moře a zeleně okolo...Teď to bude celkem masakr s teplotami..z plus třiceti do mínus dvaceti.....u nás na Dálném Východě zatím jen -8. ale dnes aspoň to sluníčko svítí.

  5. 24. 11. 2023 8:12:10
    Jana
    Lebenhart

    Pane doktore, toť ráj na zemi... díky za fotografie:-)

  6. 23. 11. 2023 15:01:36
    Lucie
    Opakovaný výskyt aftů

    Dobrý den,
    jsem tu prvně, moc bych potřebovala poradit, co nasadit na opakovaný výskyt aftů. Dělaly se mi celé léto nonstop, někdy i víc najednou, sotva jeden odešel, udělal se další. Lokálně nic nepomohlo, nasadila jsem i komplex vitamínů B a céčko a byl chvíli klid. Ale ačkoli stále tyto doplňky beru, začaly se opět dělat. Zkoušela jsem i homeo, teď beru Mercurius solubilis 9CH. Celé léto jsem brala ŠS, bez jakéhokoli zlepšení. Poradíte mi prosím? Možná mám problém se sliznicemi obecně. Děkuji moc

    • 24. 11. 2023 10:21:14
      Pavla H.
      Lucii

      Dobrý den, většinou, když je tělo nějak "rozhozeno" (dlouhodobý stres,málo spánku, nekvalitní strava apod.). Zkuste vytipovat, co vám to vyvolá....nějaký alergen (typicky jahody,ananas,ořechy,rajčata), špatná zubní hygiena (bakterie v mezizubním prostoru), ale i nevhodná zubní pasta jak psala Radka. Mě ale zrovna ten Herbadent nedělal dobře (pálení v puse). Má několik bylin,které mohou být alergizující samy o sobě nebo v kombinaci , plus PEG 32 což je emulgátor,který mj, zvyšuje pronikání do sliznic (pokožky), takže může zvýraznit alergickou reakci. Místně by pomohl k likvidaci Actimaris či dračí krev. Jinak určitě proklepnout jídelníček, vysadit polotovary,aditiva jednoduché cukry výrazně omezit a posílit celkovou imunitu. K výplachům šalvěji či přeslička. ještě mě napadá udělat si ajurvédský došický test a zkusit respektovat svoji převažující dóšu v životním stylu a potravě.

    • 23. 11. 2023 23:11:25
      Petr D.
      Opakovaný výskyt aftů

      Na afty jsem trpěl mnoho let vždy týden na jaře a týden na podzim. Vždy mnoho aftů najednou v celých ústech i pod jazykem, nemohl jsem jíst a ani pořádně mluvit. Pomohla mi detoxikace Joalis v kombinaci s frekvenční terapií (plazmový generátor) - zásdaní úleva, ze dne na den se mi pusa zahojila. Od té doby klid. Pravděpodobně k tomu přispěla i zásadní změna stravy (vyloučení zpracovaných potravin a zavedení nízkosacharidové stravy).

    • 23. 11. 2023 23:03:37
      Radka
      Lucii

      Dobrý večer,
      může, ale i nemusí to souviset se zubní pastou či žvýkačkami apod. Nejlépe užívat bylinnou zub.pastu bez fluoridu (od Herbadentu).
      Doporučuji si dělat odvar ze sušených borůvek a často jím proplachovat ústa nebo lžíci borůvek do pusy či borůvkový kompot (zázračné modré barvivo, tříslovina, karoteny) a chvíli provalovat než se spolkne. Také pomáhá čerstvá mrkvová šťáva.
      Na celkovou detoxikaci - odjedování organismu je dobré pit odvar z přesličky a dubové kůry (Páter Ferda).
      Vitamíny jsou v pořádku.

      • 24. 11. 2023 10:17:09
        Lucie
        Opakovaný výskyt aftů

        Moc děkuji oběma za vyčerpávající odpovědi. Jsem makrobiotička, takže nad stravou a tím co si dávám do těla hodně přemýšlím. Na vyčištění organismu jsem teď tři měsíce jedla drcený ostropestřec, ale určitě zkusím nasadit odvary jak píšete, borůvky taktéž. Přeji krásný klidný den

  7. 23. 11. 2023 5:05:29
    Helena
    Mladá žena v bdelej kóme

    Dobrý deň.
    Moja 33-rocna dcéra po dvoch kovidoch skolabovala a ostala v bdelej kóme po resuscitácii. Opatrujem ju doma uz 21 mesiacov.. Začala som s autopatiou. Spočiatku som videla zmeny, teraz , po mesiaci je akási stagnácia. Mali by sme kombinovať s homeopatiou?



    .

  8. 22. 11. 2023 22:57:33
    Ludmila
    Borelioza

    Již několikrát jsem uváděla, mám vyzkoušeno osobně. Metoda MUDr. Josefa Jonáše a užívání jeho přípravků Marion, kdy užívání určí zkušený detoxikační poradce metody J.J. (měřením) a jeho přípravky dokáže léčit a vyléčit boreliózu. Letos jsem měla v jeden den 8 klíšťat, trhala jsem rybíz, po změření poradcem jsem měla jistotu, že jsem OK a nemám boreliózu.

    • 23. 11. 2023 4:30:08
      Pavla H.
      Ludmile

      Dobrý den, vzpomínám si,že jste o tom psala už na starých stránkách a je dobře, že Vám to funguje. Určitě je třeba se svěřit někomu, kdo to umí proměřit a navrhnout správný postup...Pomohlo vám to v minulosti na akutní boreliozu ,potvrzenou i běžnými testy příp.s klasickými příznaky ? A letos,kdy jste měla 8 klíšťat a následně byla proměřena bez nálezu, to značí nejspíš,že klíšťata nebyla infekční. Někdo tu kdysi psal, že zaslal vyjmuté klíště na rozbor,aby měl jistotu.

  9. 22. 11. 2023 9:58:57
    Radka
    Paní Váltrové

    Zkuste si vyplachovat ústa (kloktat) kvalitním koloidním stříbrem a inhalovat i pít vincentku. Doplnit selen (nejlépe inhalovat) a vitamín B ( droždí). Posilnit tělo hověz. vývary nebo zeleninové polévky.

    • 22. 11. 2023 15:38:01
      D. Valtrová
      Stav po covidu

      Moc děkuji za rady :-)) Koloidní stříbro mám v dobré kvalitě, hned začnu. Vincentku zakoupím, béčko nasadím, polévky také budou. Potřebovala jsem impuls, jsem po té nemoci nějaká zabržděná. Ještě jednou díky a hezký den.

  10. 21. 11. 2023 15:51:58
    D. Valtrová
    Stav po covidu

    Dobrý den, chtěla bych požádat o radu ohledně prodělaného covidu. Před třemi týdny covid, po týdnu největší problémy ustoupily, ale stále se necítím dobře. Po ránu zastřený hlas, nosohlan není v pořádku, hleny, únava, pokašlávám. Léčila jsem se acylpyrinem při horečkách, na kašel beru jitrocelový sirup a průduškový čaj. Očkovaná nejsem.

Přidat komentář
Kontrolní kód