Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 4. 1. 2024 10:43:24
    Martina M.
    Pavle H.

    Dobrý den Pavli, moc vám děkuji za odpověď. Heklu asi vysadíme, jinak nadváhu nemá, boty sportovní, časté pěší výlety, omegou se cpe už dost dlouho....no nevím, tak uvidíme. Objednala jsem měděnou destičku, tak třeba pomůže... Mějte se krááááásně :-)

    • 5. 1. 2024 4:24:10
      Pavla H.
      Martině

      Zdravím Marti a přeju mamce ať se vše brzo spraví.....jen jsem včera chtěla dodat,že mě nepřestane nikdy fascinovat,jaké možnosti nám nabízí příroda a to napříč planetou....Když si vezmete ,jaké poklady nabízí TCM, ruská medicína, nebo třeba Amazonie, nebo medicinální houby atd. tak je to úžasný pocit. Mějte se taky moc hezky....P.S. U našeho lezou sněženky,ale vypadá to, že mrazy jim to brzo zatrhnou...

  2. 4. 1. 2024 4:38:11
    Pavla H.
    Martině M.

    Krásný den Martinko, jsem ráda, že jste se ozvala... také přeju at Vám zdraví slouží co nejlíp, a máte každý den důvod k radosti ze života.....hekla asi ne, pokud je to ve fázi zánětu (předstupeň ostruhy). Můžeme léčit tím nejlepším...pokud nezjistíme a neodstraníme pčířinu, budou se potíže vracet....asi je to těžké často,ale zkuste...nevhodná obuv, nadváha, špatné pohybové návyky, stačí i to, že je špatný postoj těla,a přetěžují a dráždí se určité segmenty..(např.od beder bolest v kolenách, od kolen do lýtek,atd.). Z homeo mě napadá ruta, bryonia, arnika, k tomu v akutní fázi š.sůl č.3. při chronických zánětech č.4...asi to chce vyzkoušet. Velmi podrobný popis účinků solí je nyní i na www.vilcacul.eu. Protizánětlivá strava,omega 3, čistá voda. Mazání je jen podpůrné...ale přesto echt konopí (i s kostivalem).Dobrý fyzioterapeut by mohl pomoci srovnat tělo....Jsou i další možnosti, ještě napíšu.

  3. 3. 1. 2024 15:29:43
    Martina M.
    Zánět v patě

    Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost se zánětem v patě? Asi to není ještě ostruha, zatím je to ve fázi zánětu....říkal pan doktor. Jde o mou mámu 69 let, která tím trpí od podzimu. Bere Heklu Lavu 9CH, ale nevím, zda je to správně, když se nejedná o ostruhu. Napadá vás prosím něco, co by mohlo pomoci?

  4. 3. 1. 2024 9:37:12
    Míša
    zuby

    Dobrý den, měla bych jí na vytržení zubu moudrosti nahoře, špatně roste. jaké homeo lze použít a jak před i po, co proti bolesti. Mám obavu z anestetika,jelikož to je zub nahoře,půjde to i oka,nemůže se něco narušit? děkuji M.

    • 3. 1. 2024 9:51:59
      Pavla H.
      Míše

      Dobrý den, určitě užívejte Arniku už den dopředu. Pokud máte obavy, tak gelsemium večer před i ráno (strac vás paralyzuje), pokud vás strach nutí do aktivity a jste neklidná,tak argentum lze i oboje. Tak a teď po zákroku pokračovat v arnice, k tomu hypericum a lze i apis.Proti krvácení se doporučoval mj. i phosphorus. Poté,co se objevila velmi kladná recenze na š.s. č.3 tak bych určitě dala ji.Ale pořidte si velké balení protože tato sůl pomáhá jak na bolest, zastavuje krvácení a zaceluje rány.Ale musíte do,to do sebe fakt "sypat" a nepoddávkovat. Takže první den 120-140 tbl, druhý den ubrat atd....třeba 3 dny uvidíte jak se bude situace vyvíjet. Nevyplachovat krev,ta udělá zátku. Nerv se samozřejmě může déle vzpamatovávat, ale nebojte,vše se postupně zlepší. Držím palce.

  5. 2. 1. 2024 10:21:31
    Pavla H.
    Lucii k umělému mléku

    Dobrý den, píšu ještě k Vašemu dotazu (pan doktor možná přehlédl). Můžete se obrátit např.na dulu a současně maminku dvou zdravých dětí Andrejku Kapitánovou (má i svoje IG stránky). Ona by se např. umělému mléku "obloukem" vyhnula,Vím, že jezdí někam na farmu pro kvalitní bio mléko a doporučuje po odstavu nejlépe A2 mléko kravské či kozí. Také někteří pediatři v tom nevidí problém od jednoho roku přejít z mateřského na kravské....Dokud se UM nevyrábělo.tak stejně to musely mámy nějak řešit....a kdysi dávno fungovaly i kojné. To bylo alespoň mléko stejného živ.druhu. Jsou i maminky veganky,jejichž děti prospívají. A nakonec - jak to funguje v přírodě... tele taky nepije po odstavu mléko třeba od feny. Nebo opačně...jediný savec,který pije mléko jiného savce je člověk.....Prostě normální mi to nepřijde. Nevím, jak bych se rozhodovala teď jako maminka...

    • 4. 1. 2024 12:37:45
      Lucie
      Pavla H.

      Dobrý den Pavli, děkuji velmi za odpověď. Popravdě nefandím ani Sunaru ani mléku kravskému. Ale zkusila jsem zapátrat a pozjištovat informace. Chystám se na výrobu domácího obilného mléka. A pokud bude synkovi chutnat, tak by bylo vyřešeno..

  6. 2. 1. 2024 10:11:20
    Martina M.
    Přání

    Dobrý den všem, přeji vám od srdce krásný nový rok plný klidu, lásky, míru a splnění přání..... Ať nám svítí sluníčko na duši a máme se všichni rádi :-)

  7. 31. 12. 2023 20:06:20
    Lucy
    PF 2024

    Štěstí … zdraví … lásku Vám všem. Srdečně Lucy

  8. 31. 12. 2023 9:56:24
    Martina
    neuro

    Dobrý den, neznáte neurocentrumclinic.org? dcera hledá pro 2letého syna pro kiss syndrom. hodně zdraví a úspěchů v roce 2024. M.

  9. 30. 12. 2023 6:29:45
    Pavla H.
    Novoroční

    Milí Lebenharti.....zdravím "tři chlapy v chalupě" a přeji štastný vstup do nového roku. Z obrázku jde teplo a moc krásná energie.

    • 31. 12. 2023 8:27:22
      Lebenhart
      Pavle H:

      Milá Pavlo. My děkujeme a klaníme se... a já navíc moc děkuji za Vaši práci zde v Návštěvní knize. Velmi mi ulehčujete dost nabitý pracovní program... Až jednou budu méně nasazen (v ordinaci, v mailové komunikaci a přednáškové činnosti), zaměřím se více na tuto platformu, která (připomínám) nemá být náhražkou ordinace) ale spíše diskusním místem, což většinou je... srdíčko tady neumím, ale posllám - velké!! Všem... Le.

      • 31. 12. 2023 10:26:40
        Pavla H.
        Lebenhart

        To je krásné.....děkuji, moc si toho vážím....srdíčko taky neumím, bylo kopírované....ale o to víc "od srdce".
        Posílám taky všem přání štastného vykročení do nového roku, vnitřní pokoj, radost a naději.

  10. 29. 12. 2023 20:06:36
    Veu
    Cévy v oku

    Zdravím vas
    Můj drahý má problém s okem (je diabetik) pokud má nízký cukr, prý nastává praskání žilek v oku, nebo po velké námaze hlídá se ale občas se probudí a stane se že se to horší jak tomu předc házet a co je spouštěč? Na co se zaměřit. Pružnost cév (rutin), děkuji mooc. Krásny nový rok!

    • 30. 12. 2023 10:31:04
      Pavla H.
      Veu

      Dobrý den, příčin může být více ( i např.vysoký tlak apod.),ale u diabetiků je poškození očních cév jednou z komplikací - hlavně při dlouhodobě špatně kompenzované nemoci (tzn. výkyvy glykémie,a to oběma směry). Jestli skutečně praskají a nejsou jen rozšířené, asi bych navštívila očního a zkonzultovala stav i s diabetologem,zda je správně léčen. Jinak cévy lze samozřejmě posilovat. Užívání rutinu, strava bohatá na jeho zdroje i vit.C, naklíčená pohanka jej obsahuje nejvíc. Také křemík je důležitý pro křehké cévy , např přesličkový čaj - ale nepít trvale,dělat kůry. Z homeo bych dala dlouhodobě Aesculus hipp. 9,lze užívat i Arnika 9, a když by to doprovázela i suchost oka,tak š.s. 8. Do očí lze kapat umělé slzy např.Hyaldrop apod. s obsahem kys.hyaluronové ale jen bez konzervačních látek ! očima hýbat, oční gymnastika pomůže, nezapomínat mrkat.

Přidat komentář
Kontrolní kód