Zdravím všechny a přeji uzdravení a nalezení potřebných informací. Je třeba však dodat, že tato Návštěvní kniha má být příjemným a užitečným  prostorem  pro výměnu názorů a sdílení starostí i radostí. Nemůže nahradit živé vyšetření a nalezení cesty k uzdravení…. Totéž se týká i mailů, jež od vás hojně dostávám. Na jednoduché dotazy rád rychle odpovím – např. mám zlomeninu kosti, co urychlí její zhojení? – atd.       Děkuji za pochopení, Le.

Komentáře

  1. 31. 3. 2024 19:33:07
    Dana
    menoapuza

    DD pane doktore, prosím o radu, co s žízní, horkem a pocením v menopauze v noci. Moc děkuji za odpověď. Dana Z.

  2. 31. 3. 2024 16:01:57
    Jana J.
    Lymphomyosot

    Tak se mi zobrazila jen část dotazu, díky tomu, že jsem posílala smajlíka:-) Chtěla jsem se zeptat, jestli se Lymphomyosot používá při nemoci nebo až po...

  3. 31. 3. 2024 15:59:56
    Jana J.
    Lymphomyosot

    Hezký den, všem přeji krásné Velikonoce

    • 1. 4. 2024 9:17:13
      Pavla H.
      Janě J.

      Krásný sváteční den Jani, Lymphomyosot se nasazuje už v akutním stádiu (viz příbalový leták někde na netu najdete)

      • 1. 4. 2024 12:54:04
        Jana J.
        Pavle

        Pavli, moc děkuji. Už radši bez smajlíka, ať se to odešle:-)

  4. 30. 3. 2024 20:42:34
    Jana
    Rosacea

    Dobrý den,
    prosím o radu. Mám růžovku. Nepiji alkohol, kávu, sycené sladké nápoje, nekouřím, nejím ostrá kořeněná jídla, dokázala jsem přestat jíst čokoládu a cukr (zákusky atd.), nechodím do sauny, straním se sluníčka atd. Opravdu se snažím, ale bohužel u mně růžovku nejvíce zhoršuje stres. Poradíte mi prosím, jaké přírodní přípravky mi se stresem pomohou a abych je mohla brát dlouhodoběji? Moc děkuji.

    • 31. 3. 2024 21:48:58
      Radka
      Rosacea

      https://www.lebenhart.cz/soubor/rosacea-ruzovka-kauza-pani-a-k/

    • 31. 3. 2024 12:52:27
      Pavla H.
      Janě

      Hezký den, ....to je těžké, stres k životu patří a setkáváme se s ním denně,není možné se mu vyhnout. nejhorší je ten dlouhodobý...třeba když vám umírá někdo blízký nebo člověk sám překonává třeba těžkou nemoc apod. je dobré se spíš naučit nějaké kompenzační techniky,...dechové apod. k užívání bych mohla doporučit třeba Psychoregen ( měsíc a pak 3 týdny pauza) a lze opakovat. Někomu pomáhá CBD olej. případně si najít dobrého homeopata a zkusit vytipovat konstituční homeopatikum (i když ani to se nemusí podařit a je to běh na dlouhou trať). Znovu mi to nabíhá na ten kontakt s přírodou, co nejvíc být venku, jíst přirozenou stravu. lepší než terapeut je nějaká dobrá kamarádka...někdo, s kým můžete popovídat, ale jste tu také vy pro ni......A dělat si každý den nějakou radost, uvědomit si jak je život krásný...

      • 1. 4. 2024 9:24:35
        Pavla H.
        Janě

        Dobrý den...jen ještě mi to nedá, v rámci zachování vnitřního klidu, který je důležitý pro léčbu (vlastně stres škodí či vyvolá cokoliv...), tak se nebojte tasemnic (Radka to určitě myslela dobře..a neříkám, že někdo nemůže mít i tu tasemnici a že mu odčervení nepomůže). S dotyčnou osobou jsem před 15 lety vedla telefonickou konzultaci....a dověděla se o 10 druzích velkých parazitů, které mám jistě v sobě a jde mi o život.....Naštěstí zavelel zdravý rozum ( a trocha znalostí) .a včas jsem zabrzdila.

  5. 30. 3. 2024 6:24:52
    Pavla H.
    Barče

    Dobrý den,

    v akutní fázi (rychlý nástup) bych dala Aconitum a následně přejít na směs ferrum + beladonna. Může se uplatnit i Chamomilla a Pulsatila . Nebo v podobě š.solí by šlo v akutní fázi zánětu dát č.3 Ferrum, a pak přejít na č.4 a 6. Proti zánětu jsou do uší doporučovány kapat buď šťávu z netřesku....což asi nebude k dispozici nebo dle p.Kolára zabrání i píchání na vatičku řimbaba (či 1-2 kapky) do ouška....

  6. 29. 3. 2024 16:48:04
    Barča
    Zánět uší

    Dobrý den, Prosím dají se dát nějaké homeopatika 8 mesicnimu dítěti, opakovaný zánět uší, 1x píchlé a teď zase teplota, rýma a bolest uší, píchat už mu je znovu nechci. Moc děkuji.

    • 29. 3. 2024 18:57:11
      Jana
      Barče

      Já jsem vnoučkovi aplikovala na bolavé ouško ušní svíci. Pomohla okamžitě, ale byl starší, cca 3roky ležel celkem v klidu, jen jsem ho uklidnovala povídáním. Nevím zda by vám 8měsíční capart vydržel ležel v klidu...Od té doby měl klid. https://www.hoxi.cz/telove-a-usni-svice-a-jejich-uziti-v-praxi/zanet-stredniho-ucha/...

  7. 26. 3. 2024 12:05:44
    Vlaďka
    Diabetes

    Dobrý den, zajímalo by mě jaká je možnost vyléčení diabetu prvního typu u dcerky. Někde jsem četla, že právě kliniky specializující na Ayurveda to dokáží. A další dotaz,sestra má leukémii. Jak podpořit homeopaticky její léčbu. Je tak neuvěřitelně nacpána chemickými srackami, až mě to děsí. Má nasazený na dlouhou dobu Biseptol a k tomu hrst léků

  8. 26. 3. 2024 7:51:22
    Marie
    Hyperaktivní močový měchýř

    Dobrý den, během měsíce jsem brala 2x ATB na zánět močového měchýře a protože byl náleze i na gynekologii, tak ještě další ATB na bakterie a vaginální mykózu. Od té doby mi zůstal hyperaktivní močový měchýř. Vyzkoušela jsem různé bylinky - Renol, lihořeřišnici, brusinky atd...V současné době beru lék spasmed na uvolnění křečí hladké svaloviny, ale přiliš velký účinek zatím nepozoruji. Chodím do práce - jsem učitelka a problém mě hodně omezuje. Někdy musím vyběhnout na wc v polovině hodiny. Mám za sebou sono ledvin a cytoskopii močového měchýře. Vše v pořádku, taktéž i moč je bez bakterii. Ale problém přetrvává. Vím, že jsem si těmi ATB úplně rozvrátila vnitřní prostředí a narušila mikrobiom střev a tak se snažím polykat laktobacily. Naposledy mi doktorka doporučila enterol. Dle lékařů jsem však zdravá - prý pro mne nemohou nic udělat.

    • 28. 3. 2024 4:16:00
      Pavla H.
      Marii

      Dobrý den,

      HM může souviset s prodělanými záněty, roli může hrát i pokles pánevního dna nebo problémy s inervací od páteře bederní (kostrče). Existuje i tzv, intersticiální cystitida. Jako prevence zánětů je skvělá čistá manosa v sáčku (Blokurima), dá se s úspěchem použít i v počínající fázi v akutním dávkování ( k tomu lichořeřišnici). Tu je dobré mít v takových případech doma. Na pokles pánevního dna jsou dobrá cvičení a z homeo Sepia 15 využívat po nasazení 1x denně týden, pak 2x týdně do vybrání.Lze i opakovat. neomezovat pití - hlavně čistou vodu /nic dráždivého), koncentrované moč nutí víc k močení a taky zkuste postupně trénovat udržení.

      • 28. 3. 2024 6:37:46
        Pavla H.
        Marii

        a ještě něco....výrazně by Vám mohla pomoci akupunktura. Mám s ní dobré zkušenosti po těžkém zánětu ledviny (různém cévkování apod.) jsem měla bolesti a nutkavost na stydkou sponou...trvalo to skoro rok,ale postupně to odeznělo také díky té AKU. Mám štěstí, že je u nás lékař anesteziolog, odborník i na TCM a aku, který ji aplikuje i v rámci své profese, zabývá se i onko a paliativními pacienty....je to anděl na zemi.

  9. 24. 3. 2024 5:33:18
    Pavla H.
    Barboře

    Hypofunkce většinou způsobuje AI zánět, deficit jodu je vzácný, někdy se u těhotných řeší zvýšení TSH pitím Vincentky.Ale i nadbytek jodu je škodlivý , pokud ,máte pochyby, endokrinolog může vyšetřit odpad močí. Zaměřte se na protizánětlivou stravu, dostatek omega 3 MK. prospěšné jsou pro š.ž.. selen a zinek. Dýňový olej mám taky ráda, obsahuje Se a Zn , ale má převahu omega 6,tak to s ním není nutné přehánět. ten níže doporučený od Jany je obohacen právě o jod(který Vám vlastně vůbec chybět nemusí)....o ceně nemluvím....Co se týká bylin je řada směsných tinktur .které pomohou přímo na hypofunkci....od různých výrobců.

  10. 22. 3. 2024 14:52:20
    Barbora
    Štítná žláza

    Dobrý den, prosím zhoršení funkce štítné žlázy (Hypotyreoza), mohou mi nějaké homeopatika pomoc ké správné funkci?Děkuji moc.

    • 24. 3. 2024 3:30:58
      Pavla H.
      Barboře

      Dobrý den, š,ž, je téma na hodiny.....je třeba pochopit její funkci a všechny !! souvislosti. není jen prostá hypo a hyperfunkce ale i řada přechodných stavů a spousa faktorů, které to vše ovlivnují. Užívala jsem možná 14 let letrox v min. dávce na hypo na AI podkladě,po silném stresu došlo k poklesu TSH k téměř nulové hodnotě (mchd lékař často odhaduje diagnozu jen na základě hodnot TSH). dr. očekávala nárůst hormonů,ale nedošlo k tomu !! tyreostatika jsem již předem odmítla a nasadila převážně bylinnou léčbu. Postupně docházelo ke zlepšení...trvalo to celé dva roky, nyní již třetí rok vše v normě a neužívám nic. Takže moje lékařka uznala, že dogma "už navždycky budete užívat chybějící hormon",není pravda. Soulasím s Otou, že š,ž, reaguje velmi na stres...třeba u šokových stavů a akutně hospitalizovaných lidí dochází k supresi TSH a nejde o počínající hypertyreozu. nechejte si změřit autoprotilátky, to s narušením funkce velmi souvisí. Já měla velmi mírně zvýšený trak, jakmile jsem normalizovala AI, pak se zcela normalizovaly i hodnoty. organismus je stále živý a reaktivní, nic není natrvalo a člověk musí pracovat stále na určité rovnováze. ještě něco dopíšu později...

    • 23. 3. 2024 13:51:43
      Jana
      Štítná žláza

      Dobrý den, vřele doporučuji dýňový olej Fortuna Vitae. Sama užívám a přecházím z Letroxu na olej. Doporučuji nastudovat a paní nabízí i konzultaci zdarma. Zde nejlevnější....https://olejprezdravie.sk/stitna-zlaza/

      • 23. 3. 2024 18:26:45
        Barbora
        Štítná žláza

        Moc děkuji! Barbora

    • 23. 3. 2024 12:24:53
      Ota
      Štitná žláza

      Štítnou žlázu dokáže ovlivnit arónie. A to jak hypo, tak i hyper odchylky. Jdou z toho dělat šťávy, sušit (ale sušit „na doraz“, jinak plesniví – má málo cukru) Manželce vyléčil š. ž. V. Havelka bylinami. (Ale ten už bohužel nežije). Lékaři tvrdí, že to není možné, ale je to tak.
      Bývá ve hře do značné míry, ne-li hlavní psychika. Š. ž. funguje jak emoční štít. Člověk který je pod tlakem vlastním, i okolí ztrácí schopnost odolávat a vyjádřit svoji kreativit.
      Mám za to, že hodně může pomoct zkušený homeopat.

      • 26. 3. 2024 8:37:35
        Lebenhart
        Otovi:

        Velmi oceňuji Váš komentář... Le.

Přidat komentář
Kontrolní kód